Sport

PERFORMANȚĂ – Comandantul adjunct al Aeroclubului Târgu Mureș, Daroczi Lorand, la Campionatul Mondial de acrobație cu planorul

PLANORISM ACROBATIC. Comandantul adjunct al Aeroclubului Teritorial Târgu Mureș, Daroczi Lorand, își începe joi, 18 iulie 2019, împreună cu echipa României, aventura la Campionatul Mondial de acrobație cu planorul. România, medaliată cu bronz la ultimele două ediții ale Campionatului Mondial de acrobație cu planorul, este în acest an organizatoarea competiției, aceasta urmând să se desfășoare pe Aerodromul Săuleşti din Deva (jud. Hunedoara).

 

Din lotul național de acrobație cu planorul fac parte: Alin Droboș, Octav Alexan (ambii de la Aeroclubul Baia Mare), Daroczi Lorand (Aeroclubul Teritorial Târgu Mureș), Ciprian Lupaș și Gal Zsolt (ambii de la Aeroclubul Cluj-Napoca). Daroczi Lorand și-a început activitatea de zbor cu planorul în Baia Mare, în anul 2001, acum fiind instructor de zbor și comandant adjunct al Aeroclubului Teritorial Târgu Mureș.

 



 

Aceasta este cea de-a X-a ediţie a Campionatului Mondial de acrobaţie cu planorul, probele competiției urmând să se desfășoare în perioada 18-26 iulie 2019 (în 27 iulie are loc premierea).

 

La competiție participă 53 de concurenţi din 12 ţări (Austria, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Rusia, SUA, Suedia, Ungaria şi România), care se întrec în șase probe (care stabilesc clasamentul individual) şi pe echipe la clasele Advanced şi Unlimited (echipa României concurează doar la clasa Advanced).

 

Precedenta ediție a Campionatului Mondial de acrobaţie cu planorul (cea din 2018) a avut loc la Zbraslavice (Republica Cehă), echipa României confirmând prestația dela Mondialele din 2017, apărându-și medalia de bronz câștigată atunci.

 

Cătălin VISCHI


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PERFORMANȚĂ – Comandantul adjunct al Aeroclubului Târgu Mureș, Daroczi Lorand, la Campionatul Mondial de acrobație cu planorul

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button