Sport

Primii campioni la Europenele de Triatlon de la Tg.Mureș

Spaniolul Ruben Ruzafa și franțuzoaica Morgan Riou au devenit, sâmbătă, campioni europeni la cros triathlon, categoria elite seniori, în prima competiție continentală desfășurată în cadrul Campionatelor Europene de Triatlon Multisport de la Tg.Mureș. Ruzafa, de patru ori campion mondial, a încheiat cursa cu timpul de o oră, 41 de minute și 51 de secunde, fiind urmat de belgianul Tim Van Hemel (1:43:15) și de francezul Arthur Serrierres (1:45:58). Reprezentantul României, Alin Mihai Cupșa s-a clasat pe cea de-a 12-a poziție.
La feminin, Morgan Riou a terminat cursa în două ore și 8 secunde, fiind urmată pe podium de două italience, Eleonora Peroncini, respectiv Sandra Mairhofer.
La elite Under Under 23, victoria a revenit italienilor Tomasso Gatti, la masculin, respectiv Marta Menditto la feminin.

La categoria juniori, medaliile de aur au fost adjudecate de către olandezul Lucas Goene și de slovaca Zuzana Michalickova, iar dintre sportivii români cele mai bune rezultate le-au avut Cristian Virgil Tranulea, locul 10 la masculin, și respectiv Andreea-Maria Matei Bobârnac, locul 7 la feminin. La para-triatlon, spaniolul Raul Zambrana Romero a luat aurul la categoria PTS 3, iar Gabor Czene, din Ungaria, a devenit campion la categoria PTS 4.

În cursul dimineții a avut loc cursa rezervată amatorilor, la care au luat startul în jur de 200 de concurenți. Printre aceștia s-a numărat și multiplul campion national timișoreanul Ciprian Bălănescu. Acesta a terminat pe locul secund la categoria de vârstă 30-34 de ani, fiind devansat de un sportiv din Marea Britanie. Tot la amatori, Age Group, au mai reușit să termine pe podium la categoriile lor de vârstă Julia Biro (locul secund la 20-24 ani), Bako Annamaria (locul III la 25-29 ani), Kinga Karacsonyi (locul II la 30-34 de ani), Iolanda Dobre și Anisia Bodo(locurile II, respectiv III la 35-39 ani) și Szakacs Maria (locul III la 45-49 ani).

La categoriile Elite, Under 23 și amatori, concurenții au avut de parcurs 1 km înot, 23,4 km pe bicicletă și 6,2 km în alergare. Proba de înot s-a desfășurat la Cmplexul de Sport și Agrement Mureșul, iar cele de bicicletă și alergare, la Platoul Cornești. Cei de lLa juniori și paratriatlon au parcurs doar jumătate din aceste distanțe.
Duminică este programat Campionatul European de Duatlon Sprint.

Startul va fi dat, de la ora 8:30, în centrul Municipiului Tîrgu-Mureș, pentru categoriile de amatori, iar cursa rezervată categoriilor Elite va începe la ora 12.00. Traficul în centrul orașului va fi închis între orele 6.00 -15.00. De asemenea, de la ora 6.00 și până în jurul orei 14.00, va fi închisă circulația dinspre Bulevardul Pandurilor către Mureș Mall, de la intersecția cu Strada Budai Nagy Antal până la intersecția cu Strada Gheorghe Doja, respectiv pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, de la intersecția cu Strada Budai Nagy Antal până la Bulevardul Pandurilor.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport, care se vor încheia la 7 iulie, cuprind întreceri la 6 ramuri sportive, respectiv cros triatlon, duatlon, cros duatlon, aquatlon, triatlon pe distanță medie și aquabike. La întreceri participă în jur de 1700 de sportive din 41 de țări.
Competiția este organizată de Federația Română de Triatlon și Clubul Master Ski & Bike, sub patronajul European Triathlon Union, în colaborare cu SportLife Multimedia Events și în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș.

Valeriu Voaideș

Foto: Radio Tg. Mures / Valeriu Voaideș
Foto: Radio Tg. Mures / Valeriu Voaideș
Foto: Radio Tg. Mures / Valeriu Voaideș
Foto: Radio Tg. Mures / Valeriu Voaideș
Foto: Radio Tg. Mures / Valeriu Voaideș

The post Primii campioni la Europenele de Triatlon de la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primii campioni la Europenele de Triatlon de la Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button