Sport

Revine voleiul, în format de criză

După un sezon neîncheiat din cauza pandemiei, noua ediție a campionatelor de volei se reiau la sfârșitul acestei săptămâni.

În Divizia A1 la feminin singura echipă promovată este CSU Medicina CNUE Târgu Mureș. Formația mureșeană reușise dealtfel promovarea și în urmă cu un an, sub culorile CSM Târgu Mureș, dar în lipsa sprijinului a fost nevoită să revină la vechiul club și să reia din nou întrecerea de jos. În ediția precedentă mureșencele au câștigat detașat seria Vest a Diviziei A2 și s-a impus cu 3-0 în cele trei partide disputate în turneul disputat la Craiova, cu CSU Oradea, ACS Cristina Pîrv Turda și echipa locală SCMU. Turneul final pentru promovare nu s-a mai disputat, dar echipa antrenorului Predrag Zukovic a fost singura care și-a manifestat intenția de a reveni în primul eșalon.

Gazdele primelor turnee

Intenția federației de specialitate în vederea startului în ediția 2020-21 era ca acesta să aibă loc la jumătatea lunii octombrie. A fost efectuată astfel tragerea la sorți, iar mureșencele urmau să susțină conform Tabelei Berger primul joc pe terenul campioanei Volei Alba Blaj, iar al doilea meci urma să aibă loc pe teren propriu, cu Dinamo București.

Situația din țară a făcut ca FR Volei să ia o nouă decizie, astfel turul noului sezon se va disputa cu 6 turnee, primul programat în perioada 31 octombrie-2 noiembrie. Aceste miniturnee se vor disputa cu 4 grupe a câte 3 echipe, deocamdată fiind stabilite cele patru gazde ale primelor trei turnee.

Formația mureșeană va fi gazda primelor două. Jocurile din primul fac parte din programul grupei 3 și vor avea loc în sala UMF, de la ora 18.00. Gazdele vor întâlni sâmbătă în prima partidă formația Știința Bacău, iar în a treia zi, luni, pe CS Medgidia. Duminică are loc întâlnirea dintre formațiile din Bacău și Medgidia. Al doilea turneu este programat în perioada 6-8 noiembrie, iar în grupa 1, la Târgu Mureș vor mai fi prezente CSO Voluntari și Dinamo București. Turul ar urma să se încheie în 7 decembrie, iar în al treilea turneu, programat în 20-22 noiembrie, mureșencele vor evolua în grupa 2, la Pitești, alături de formația locală FC Argeș și Volei Alba Blaj. Disputarea turneelor următoare vor avea un format diferit, cu câte două grupe în aceeași localitate și două partide pe zi. Returul este programat să demareze în 23 ianuarie 2021, „medicinistele” urmând să primească vizita campioanei din Blaj.

Post-ul Revine voleiul, în format de criză apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Revine voleiul, în format de criză

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button