Sport

Româncele, din nou neputincioase

Echipa de handbal feminin a României a pierdut la scor și partida din penultima etapă din cadrul grupei principale 1 ale Mondialulului din Japonia, 22-34 cu Suedia, risipindu-și și șansele de a lupta pentru un loc pentru Jocurile Olimpice de anul viitor.

România a început cu un 0-4 în fața Suediei, reușind să înscrie primul gol după mai bine de 6 minute după ce Cristina Neagu, desemnată pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii a ratat primul ei 7 metri de la acest turneu. „Tricolorele” și-au revenit rapid de această dată și au avut în minutul 11 șansa de a egala la 4, iar după două minute la 5. Au reușit totuși egalarea la 6 în minutul 16, dar în urma unei eliminări s-a jucat din nou cu poarta goală, suedezele ne-au taxat și s-au despins din nou la 4 goluri. Până la pauză s-a greșit prea mult pe faza ofensivă și nordicele s-au desprins la 6 goluri, cu 14-9 la pauză și portarul Denisa Dedu cea mai bună, în ciuda numărului mare de goluri primite.

Din nou resemnare pe final

Suedia era echipa care încheia la egalitate cu Spania în grupa principală, recuperând un handicap de 9 goluri. Era greu de crezut că va ceda în fața româncelor care au avut deseori căderi în partea a doua. Repriza a început totuși bine, s-a ajuns la 12-15, dar s-a la o dublă inferioritate s-au primit alte două goluri, apoi încă unul cu poarta goală. Româncele au renunțat după mai puțin de 10 minute la orice, dar nici nordicele nu au mai forțat. La jumătatea reprizei scorul era 24-17 și până la final parcă s-a jucat mai degrabă la trecerea timpului, cu o echipă a României resemnată, deși deseori asemenea diferențe sunt recuperate.

Singura echipă participantă la toate turneele finale ale Mondialelor a încheiat jocul practic chinuind handbalul, cu un campionat în care au întâietate jucătoarele străine, în timp ce autohtonele merg la un turneu final fără să fie titulare la echipele de club. În grupa principală le mai rămâne doar tentativa de a evita ultimul loc în compania Japoniei, parcă mai motivată în calitate de gazdă.

Post-ul Româncele, din nou neputincioase apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Româncele, din nou neputincioase

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button