Sport

România ajunge în „sferturi” la Mondiale

Reprezentativa de minifotbal a României a trecut peste obstacolul „optimilor” la Campionatul Mondial de minifotbal care se dispută la Perth, Australia. „Tricolorii” au surclasat în prima partidă a fazei eliminatorii formația din Guatemala, scor 10-0. Au repetat astfel scorul din jocul de deschidere, când au trecut cu același scor de Nigeria. La fel ca și în meciurile din grupă, elevii selecționerului Florin Bejenariu, care este și antrenorul campioanei Nova Vita Târgu Mureș, România a dominat de la un cap la altul partida. De remarcat, toți cei trei componenți ai echipei târgumureșene aflați în lot și-au trecut numele pe lista marcatorilor, inclusiv portarul Laszlo Klein, care a stabilit în minutul 48 scorul final. „Tricolorii” au deschis relativ repede scorul, prin jucătorul formației din Timișoara Răzvan Plopeanu, în minutul 3, iar unul dintre cei 8 componenți ai echipei Danco Pro București, Toma Vincene a dublat avantajul în minutul 7. Acesta a fost și singurul din lotul României care a înscris de două ori, a doua oară în minutul 32, când a înscris pentru 8-0. O minge deviată în propria poartă a central-americanilor a dus scorul la 3-0 în minutul 13, iar în minutul 20 jucătorul campioanei Nova Vita Mircea Ungur a executat impecabil, la vinclu, o lovitură liberă. Până la pauză au mai înscris Sebastian Vasile, în minutul 23, și Stelian Stancu, în ultimul minut, din penalty.

Garda menținută sus

Cu 6-0 la pauză, „tricolorii” și-au continuat dominarea și al doilea mureșean din lot, Andrei Balea a înscris în chiar primul minut de la reluare. Asediul a continuat la poarta Guatemalei și după dubla lui Vincene, al doilea jucător al Timișoarei, Dragan Paulevici a punctat în minutul 38. România nu a mai forțat în fața unei echipe îngenunchiată, dar în superioritate numerică în urma unei eliminări din echipa adversă, portarul Klein a urcat în atac și a înscris și el.

A fost al treilea meci al zilei, toate încheiate cu victorii la scor a celor trei echipe europene, cu granițe comune geografic. Ucraina a trecut în primul cu 8-0 de Ghana, iar Ungaria a umilit de-a dreptul formația Columbiei, scor 22-0. Prima echipă europeană eliminată în această fază a fost tot o vecină a României, Serbia, 2-3 cu Brazilia.

În „sferturi” România va întâlni miercuri învingătoarea partidei dintre Arabia Saudită și țara gazdă. Australia a învins în urma unui joc deosebit de tensionat cu 2-1, cu un gol al calificării venit în urma unei grave greșeli a portarului saudit, care a încercat să-și dribleze adversarul în fața propriei porți

Post-ul România ajunge în „sferturi” la Mondiale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: România ajunge în „sferturi” la Mondiale

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button