Sport

România, aproape de calificarea în „optimi” la Mondiale

În a doua partidă din cadrul turneului final al Campionatului Mondial de minifotbal care se dispută în Australia, la Perth, România a învins în grupa C cu scorul de 3-1 formația Ucrainei și a făcut un pas important pentru calificarea în „optimile” competiției. După 10-0 cu Nigeria în primul joc, „tricolorii” aveau de disputat un fel de finală a grupei, Ucraina venind și ea cu victorie în prima zi, 3-0 cu Liban. Jocul a început cât se poate de bine pentru români. Fără vreo ocazie creată, după nici cinci minute conduceau cu 2-0. Un șut plasat la vinclu de la vreo 10 metri a dus la deschiderea scorului, iar în minutul 5 mureșeanul Mircea Ungur a dublat avantajul cu un gol înscris din propria jumătate, șut care a surprins portarul ucrainienilor ieșit. Jocul a fost controlat bine de români, dar ocaziile au fost foarte puține la cele două porți. Ucraina a forțat revenirea, dar nu a găsit culoarele spre poartă și repriza s-a încheiat cu două goluri avantaj pentru „tricolori”.

Imediat după reluare, în chiar primul minut scorul a devenit 3-0, la o minge scăpată de portarul advers, înlocuitorul celui care a apărat poarta în prima repriză, scos în partea a doua ca jucător de câmp. Românii au ținut de minge, dar nu au reușit să-și mai creeze alte ocazii importante, cu excepția unei bare la un șut deviat cu călcâiul de Stancu. Jucătorii români s-au retras și adversarii au avut minute bune inițiativa. Au și reușit în minutul 39 să reducă diferența, la o neatenție a defensivei prematur relaxate. Cum pe terenul redus golurile pot veni foarte repede, ucrainienii au forțat din nou, dar „tricolorii” au rezistat asaltului din final. Celelalte două goluri ale României le-au înscris Răzvan Plopeanu și Răzvan Radu.

În ultimul joc din grupă, România întâlnește sâmbătă, de la ora 11.00 (ora României) reprezentativa Libanului. Aceștia s-au impus cu 8-1 cu Nigeria și în cazul unui eșec, coroborat cu victoria Ucrainei cu Nigeria, s-ar ajunge la golaverajul între cele trei formații. România n-ar avea voie să piardă la peste 2 goluri, dar s-ar putea clasa pe locul secund în cazul unui eșec la orice diferență, dacă Ucraina nu învinge.

Post-ul România, aproape de calificarea în „optimi” la Mondiale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: România, aproape de calificarea în „optimi” la Mondiale

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button