Sport

România, calificată în faza a doua la Euro, handbal feminin tineret

După două etape disputate în faza grupelor la turneul final al Campionatului European de handbal feminin sub 19 ani, care se dispută în Ungaria, la Györ, România și-a asigurat prezența în faza a doua. După 28-26 cu Portugalia, România a învins cu cu 30-20 (18-6) Suedia și va disputa împreună cu Norvegia partidele cu primele două clasate din grupa C, Ungaria și mai mult ca sigur Spania.

După ce au cedat cu Suedia în turneul amical disputat recent în Norvegia, partida se anunța dificilă pentru românce. Nu a fost însă așa, deoarece au dominat categoric partida. Soarta s-a decis din prima repriză, Suedia reușind să înscrie primul gol abia în minutul 19, la scorul de 10-0. România a redus însă turația în partea a doua și a primit în primele 12 minute același număr de goluri câte a primit în toată prima repriză. În echipa României de această dată a avut mai multe minute în teren componenta CSM Târgu-Mureș Monica Bărăbaș, fără a reuși să înscrie, dar Sarah Darie a fost și de această dată introdusă abia spre finalul partidei.

România și Norvegia își vor disputa așadar primul loc în grupa D și vor duce cu ele rezultatul direct, urmând să întâlnească doar cele două calificate din grupa C.

Golurile „tricolorelor”: Patricia Moraru 7, Ștefania Jipa și Andra Moroianu câte 5, Andreea Popa și Diana Samanț câte 3, Roberta Stamin, Denisa Vâlcan și Ioana Bălăceanu câte 2, Diana Ciucă (portar) 1gol.

Un singur loc disponibil pentru Main Round

Cele 8 locuri pentru faza a doua sunt dealtfel asigurate de către 7 echipe înaintea ultimei etape din faza grupelor, care se dispută duminică. Dacă în grupa A lucrurile stau la fel, Rusia și Franța rămânând să-și dispute primul loc, la fel ca și în grupa Norvegiei și României, locurile pentru Main Round au rămas să fie rezolvate doar în grupa B. Aici Olanda și-a asigurat primul loc indiferent de rezultatele ultimei etape și mai rămâne ca pentru al doilea loc să se lupte Danemarca și Germania. În grupa C au mai rămas doar șanse teoretice pentru Muntenegru, care ar trebui să învingă la peste 10 goluri Austria, iar Spania să cedeze cu Ungaria tot la 10 goluri. Cele două aflate în luptă au remizat, iar diferența la golaveraj este de 20 goluri în favoarea ibericelor.

Post-ul România, calificată în faza a doua la Euro, handbal feminin tineret apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: România, calificată în faza a doua la Euro, handbal feminin tineret

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button