România luptă doar pentru locurile 5-8 la Europenele de tineret

romania-lupta-doar-pentru-locurile-5-8-la-europenele-de-tineret

În ultimul joc din cadrul grupelor principale la Campionatul European de handbal tineret de la Györ, în Ungaria, România a cedat cu 21-31 în fața reprezentativei țării gazdă. „Tricolorele” aveau șanse mici de calificare în semifinale, aceasta putând fi obținută doar cu o victorie la scor (minimum 5 goluri) în fața Ungariei, sau chiar în alte condiții, cu o victorie la limită, în cazul în care Norvegia nu ar fi învins Spania în ultimul meci al grupei. România a avut o evoluție bună doar pe parcursul primei reprize, conducând chiar în câteva rânduri. La 11-11 tabela a fost parcă înghețată câteva minute, ambele echipe ratând preluarea conducerii. În ultimele secunde dinaintea pauzei gazdele au beneficiat de două aruncări de la 7 metri. Prima a fost apărată de târgumureșeanca Ioana Ugran, dar s-a comis un nou falut pe recuperare și maghiarele au înscris-o pe a doua, intrând la pauză cu avantaj minim.

Startul ratat a decis soarta

După ce au ratat intrarea în avantaj la pauză, româncele au avut un debut dezamăgitor la reluare. Au primit în primele 7 minute cinci goluri, fără a reuși să înscrie vreunul. La 17-11 pentru gazde a revenit în poartă Ioana Ugran, nefolosită în partidele precedente. România a reușit în următoarele minute să înscrie de trei ori și părea capabilă să întoarcă rezultatul. Apropierea nu s-a reușit însă la mai puțin de trei goluri. Mai mult, după ce maghiarele s-au distanțat din nou a intervenit și precipitarea, gazdele reușind să se distanțeze chiar la 11 goluri spre final. O a doua jucătoare mureșeană, Monica Bărăbaș a avut în acest joc mai multe minute în teren, iar a treia, Sarah Darie a fost introdusă abia spre final, când soarta partidei era decisă. Bărăbaș a înscris de două ori, iar celelalte goluri ale României le-au reușit Popa 4, Jipa 4, Moroianu 3, Pica 2, Cace 2, Moraru 2, Kerekes 1, Vâlcan 1.

În cazul unei victorii a Spaniei cu Norvegia la o diferență de cinci goluri în ultimul joc putea aduce calificarea „tricolorelor” în semifinale. Varianta era totuși una fantezistă și nici nu s-a produs. Norvegia a învins cu 23-21, într-un joc în care la intrarea în ultimele 8 minute prelua conducerea cu 22-21(!), astfel România va disputa ultimele partide pentru locurile 5-8. Vineri, 19 iulie, de la ora 16.30 (ora României) va întâlni Franța, iar duminică, în funcție de rezultat, se vor confrunta cu învinsa sau învingătoarea partidei Danemarca-Spania, de la ora 11.00 (locurile 7-8), sau 13.30 (5-6).

Post-ul România luptă doar pentru locurile 5-8 la Europenele de tineret apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: România luptă doar pentru locurile 5-8 la Europenele de tineret

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.