Sport

România, misiune dificilă în faza a doua la Euro, handbal tineret

Echipa de handbal feminin sub 19 ani a României s-a calificat pentru faza a doua a turneului final a Campionatului European care se dispută în Ungaria, la Györ. Cu trei componente a echipei CSM Târgu-Mureș în lot, portarul Ioana Ugran, Monica Bărăbaș și Sarah Darie, formația României a obținut calificarea în faza a doua a competiției după primele două partide din faza grupelor. Au învins cu 28-26 selecționata Portugaliei, apoi cu 30-20 pe cea a Suediei și au cedat jocul pentru primul loc cu Norvegia cu 25-30. Dintre cele trei jucătoare ale echipei care este totuși campioana națională la junioare I, Monica Bărăbaș (în foto) a evoluat foarte puține minute în cadrul partidelor din grupe, cu un singur gol înscris, în poarta Norvegiei, Sarah Darie a fost folosită mai puțin, spre finalurile jocurilor, în timp ce Ioana Ugran nu a fost nici rezervă.

Ultimul joc din grupă, primul pentru faza a doua

După o victorie muncită cu Portugalia, în care au reușit să se desprindă abia spre finalul partidei, întâlnirea cu Suedia a fost dominată foarte categoric de „tricolore”, care îi asigura prezența în faza a doua, Main Round. Partida din ultima etapă, cu Novegia era cea care desemna câștigătoarea grupei, ambele având asigurată calificarea. Era totodată ca și prima partidă din faza a doua, deoarece rezultatul direct conta în Main Round. Cu Norvegia favorită, partida a fost echilibrată în primele 10 minute, româncele fiind în câteva rânduri în avantaj pe tabelă. Nordicele au preluat însă inițiativa și, deși nu au reușit să se desprindă decisiv abia spre final, au controlat autoritar jocul. Norvegia a învins cu 30-25 (15-13) și  câștigat la pas grupa D. România a avut și în partea a doua câteva oportunități de a echilibra jocul, chiar șanse de egalare, dar au părut copleșite și au ratat de fiecare dată. Precipitarea în atac, breșele în faza de apărare și portar deseori figurant, au permis adversarelor să se desprindă într-un joc în care româncele păreau mulțumite de calificare.

După disputarea celor două partide din faza a doua, cu ocupantele primelor două locuri în grupa C, Ungaria și Spania, primele două clasate vor susține semifinalele competiției, iar următoarele două vor continua lupta pentru locurile 5-8. Șansele par însă minime de a accede în semifinale fără jucătoare care să amenințe poarta cu aruncări de la 9 metri. În cealaltă grupă a fruntașelor fazei a doua se află Rusia și Franța, din grupa A, Olanda și Danemarca, primele în grupa B.

În această fază România întâlnește marți, 16 iulie, de la ora 19.30, formația Spaniei și miercuri, de la aceeași oră, reprezentativa gazdelor. Semifinalele și partidele pentru locurile 5-8 au loc vineri, 19 iulie, iar finalele duminică, 21 iulie.

 

Post-ul România, misiune dificilă în faza a doua la Euro, handbal tineret apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: România, misiune dificilă în faza a doua la Euro, handbal tineret

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button