S-a stins din viață Florin Halagian

s a stins din viata florin halagian

Fostul jucător și antrenor de fotbal Florin Halagian a murit luni, 12 august, la vârsta de 80 de ani. Anunțul a apărut pe pagina de Facebook a clubului piteștean FC Argeș.

Ca jucător, de meserie mijlocaș, a evoluat pentru echipele Dinamo București, Progresul București, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul Ploiești, Minerul Baia Mare și Vagonul Arad.

În calitate de antrenor, „Armeanul” – cum era poreclit – a pregătit formațiile FC Argeș, Steaua București, Dinamo București, Universitatea Craiova, FC Olt, Victoria București, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Brașov, Ceahlăul Piatra Neamț, Dacia Mioveni și Gloria Bistrița.

Ca tehnician, a devenit campion al României cu FC Argeș și Dinamo București, adunând 878 de meciuri în eșalonul de elită, cifră care îl menține pe primul loc la acest capitol. A mai pregătit naționala de tineret a României (U 21) și reprezentativa B a țării noastre. S-a retras din antrenorat în anul 2010, de pe banca tehnică a grupării din Mioveni.

La data de 25 martie 2008, Florin Halagian a fost decorat de Traian Băsescu, președintele de atunci al României, cu „Meritul Sportiv Clasa a III-a”.

Septimiu Cioloboc

The post S-a stins din viață Florin Halagian appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: S-a stins din viață Florin Halagian

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.