Sport

Sală multifuncțională pentru sportivii târgumureșeni

Echipa administrativă a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș, împreună cu primarul orașului Târgu Mureș, au inaugurat marți, 22 februarie, ora 12.00, Sala de Sport Multifuncțională localizată pe strada Parcul Sportivilor numărul  4, în interiorul Parcului Municipal. În cadrul conferinței de presă au fost prezenți primarul Soós Zoltán, Kacsó Sándor – director al CSM Târgu Mureș, reprezentanți ai autorităților locale, membri ai Consiliului Directorial al CSM Târgu Mureș, antrenori şi sportivi.

Investiție de 550.000 de lei

Renovarea complexului și dotarea cu echipamente, instalații, aparatură de securitate, supraveghere video, a costat peste 550.000 de lei, fonduri utilizate din bugetul local, astfel încât sportivii de performanță din Târgu Mureș vor beneficiar pe lângă alte facilități, de primul ring de luptă profesionist din oraș. 

Potrivit descrierii tehnice realizate de către directorul adjunct al CSM Târgu Mureș, Szászgáspár Barnabás, sala multifuncțională acoperă toate necesitățile fizice specifice pentru aproximativ toate ramurile sportive existente. 

Spațiul de antrenament include trei categorii de bază, baza de încărcare de la parter presupune greutăți și acoperă toate grupele musculare, cea de-a doua reprezintă partea cardio care are o importanță deosebită în spectrul pregătirii fizice unde există biciclete, ergometre și benzi de alergat, iar partea a treia reprezentativă pentru sporturile de contact, este una dintre puținele prezente în oraș unde se pot desfășura pregătiri specifice. Aceasta cuprinde un ring de box, saci de box și alte accesorii care sunt necesare pentru acest tip de sport. 

„O să vorbesc în numele antrenorilor, al sportivilor, al instructorilor. Ne place mai mult să vorbim prin rezultate dar de data aceasta trebuie să aducem mulțumiri pentru sprijinul acordat sportului târgumureșean și proiectelor de reabilitare, investițiilor și infrastructură sportivă. Această sală multifuncțională va fi folosită de sute de sportivi, structuri sportive, cluburi, pentru pregătirea fizică specifică. Nu în ultimul rând, mulțumim și echipei CSM, muncitorilor pentru munca depusă, în special coordonatorului acestui proiect, Kovács Géza, care zi și noapte au muncit din greu și am ajuns să fim părtași acestei infrastructuri sportive frumoase. Mulțumiri tuturor, succes antrenorilor și sportivilor, multe rezultate pozitive”, a informat Szászgáspár Barnabás.

Sportivii CSM, prioritari 

În primă etapă, vor avea acces sportivii și antrenorii CSM Târgu Mureș un număr de 270 sportivi legitimați până la momentul actual, urmând ca după finalizarea tuturor procedeelor administrative și juridice, se vor încheia contracte și cu alte structuri sportive pentru a beneficia de această infrastructură. 

„Alte cluburi de performanță care au un proiect pentru performanță, o să fie binevenite în această structură ca să aibă prioritate pentru a se antrena la un nivel înalt, pentru că după cum știm în oraș sunt foarte multe săli de fitness dar sunt pentru amatori, semi-amatori și pentru publicul larg. Aici va fi pentru sportivi”, a susținut Szászgáspár Barnabás.

Accesul în sala multifuncțională se va realiza contra cost, pentru se acoperi costurile de administrare la cele mai înalte standarde. Reprezentanții CSM Târgu Mureș speră ca începând de săptămâna viitoare să fie deschis programul pentru a primi sportivii mureșeni la antrenamente. 

p

„Este un moment foarte important în viața sportului mureșean, desigur și în viața Clubului Sportiv Mureșul, aflându-ne într-o sală renovată care este rezultatul efortului depus de colegii noștri de la Clubul Sportiv Municipal. Mulțumim pentru munca lor, pentru toată echipa care a contribuit și iată că această sală, după ani buni de nefolosință a devenit unul dintre lăcașurile viitoare ale sportului târgumureșean unde vor fi formați și o să se antreneze sute de sportivi, și o să fie pregătiți pentru competiții locale, naționale, de ce nu și internaționale și normal, ca să fie rezultate, prima dată trebuie să facem și noi datoria noastră să avem infrastructura necesară pregătirii sportivilor. Scopul principal al utilizării acestei săli este de a oferi condiții profesioniste atât pentru antrenori cât și pentru sportivi care concurează la CSM și nu numai, și pentru cluburile care sunt partenere care pot să beneficieze de aceste dotări (…). În sport pregătirea este esențială, așadar le doresc sportivilor noștri să beneficieze de noile condiții și le  doresc cât mai multe victorii sporind renumele orașului nostru, așa că hai, CSM!”, a mai spus primarul Soós Zoltán.

Mălina MORARU


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sală multifuncțională pentru sportivii târgumureșeni

Credit autor: Moraru Malina.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button