Sport

Scorul etapei la Mondialul de minifotbal

Echipa națională a României de minifotbal a debutat cu o victorie categorică în fața reprezentativei Nigeriei la Campionatul Mondial care se dispută în perioada 1-11 octombrie, în Australia, la Perth. A reușit scorul primei runde, 10-0 în prima partidă disputată, după un joc în care superioritatea a fost concretizată după pauză.

De șase ori campioană a Europei, titluri cucerite în perioada 2010-2015, actualmente vicecampioană europeană, România are ca obiectiv o calificare cel puțin în „sferturi” la prima ediție a Mondialelor care se dispută cu 32 de echipe participante, de pe 5 continente.

România participă pentru a treia oară la Campionatul Mondial de Minifotbal și își dorește să confirme rezultatele obținute până în prezent doar în Europa.

Din lotul „tricolor” fac parte și trei componenți ai formației târgumureșene Nova Vita, campioana en-titre, titlu cucerit în această vară, în urma turneului final disputat la Oradea. Aceștia sunt portarul Laszlo Klein, Mircea Ungur și Andrei Balea, iar antrenorul lotului este de asemenea tehnicianul campioanei, Virgil Bejenaru, alături de Tudor Șimon, în calitate de director tehnic, managerul general Dan Ștefan Cojocaru și directorul sportiv Cristian Lupu.

La Campionatul Mondial din Australia România face parte din grupa C, celelalte două componente fiind echipele din Liban și Ucraina. Jocul dintre acestea din prima etapă s-a încheiat cu victoria ucrainienilor cu 3-0.

 

Ocazii concretizate după pauză

În jocul cu Nigeria, românilor le-au fost suficiente puțin peste 3 minute pentru a se desprinde la 2-0, cu dubla lui Stancu. Superiori la toate capitolele, fizic, experiență și tehnico-tactic, și-au creat numeroase alte ocazii, cu ratări rarisime și șuturi în bare, dar nu au mai reșit să înscrie până la pauză. La reluare, la intrarea în al treilea minut (reprizele sunt de 25 minute) Popa a dus scorul la 3-0 și, după o serie de noi ratări, din minutul 10 al reprizei, 35 al meciului, Stancu înscrie din nou, după care a pornit „sarabanda”. O dublă lui Paulevici, reușită în mai puțin de două minute a făcut 6-0, dar „tricolorii” au mai înscris de alte patru ori în ultimele 10 minute și cu scorul fluviu au atras atenția asupra lor.

Autorii celor 10 goluri au fost: Stelian Stancu (4), Mircea Popa (2), Dragan Paulevici (2) Răzvan Plopeanu și Răzvan Radu.

Al doilea joc al României va avea loc Joi, 3 octombrie, de la ra 15.30 (ora României), în compania Ucrainei și va încheia jocurile din grupă sâmbătă, 5 octombrie, ora 11.00 (ora României), cu Liban.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală.

Între timp, recordul României a căzut în a doua zi. În Grupa G Cehia a învins Singapore cu 17-0.

Post-ul Scorul etapei la Mondialul de minifotbal apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Scorul etapei la Mondialul de minifotbal

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button