Sport

Sezon încheiat cu prelungiri

În a doua partidă din turneul play-off al Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Târgu-Mureș a învins pe teren propriu în disputa pentru locurile 11-12 formația CSM Mediaș cu 92-89 (20-22, 18-24, 24-21, 18-13, 12-9). Partida nu avea mare importanță, fiind vorba despre locurile menționate, dar pierderea ei însemna pentru mureșeni o nouă deplasare la Mediaș, pentru jocul decisiv. Echipa antrenorului George Trif a reușit să evite acest lucru, dar nu fără emoții. Mureșenii s-au impus în prima partidă de la Mediaș cu 85-60, dar au avut nevoie de prelungiri în acest al doilea joc. Fără singurul străin din lot (Ernests Kalve), cu doar șase jucători folosiți, mureșenii au avut de recuperat un handicap de 13 puncte, cea mai mare diferență pe parcursul întâlnirii, înregistrată în al patrulea minut din ultimul sfert. Cele două sferturi ale primei reprize au fost echilibrate, cu avantaj alternativ, dar ambele câștigate de sibieni. Aceștia au trecut pentru prima dată în avantaj cu primul coș de 3 puncte al partidei, reușit de fostul jucător de la BC Mureș Cornel Cioacătă, au intrat la prima pauză cu avantaj de un coș, mărit la 8 puncte la pauza mare.

 

Urmărire reușită în extremis

La reluare oaspeții s-au desprins până la 10 puncte, dar mureșenii au revenit și au redus diferența până la un coș. La ultima pauză au intrat totuși în dezavantaj de 5 puncte. Revenirea nu mai părea că se va reuși

atunci când s-au intrat în ultimele șase minute și scorul a ajuns la 64-77. Au urmat însă aproape cinci minute în care medieșenii n-au mai înscris și gazdele au reușit să preia conducerea înainte de intrarea în ultimul minut. Un nou coș de 3 reușit de Dragoș Andrei, alt jucător plecat de la BC Mureș i-a readus pe sibieni în avantaj. Căpitanul mureșenilor Sánta Szabolcs a reușit să egaleze cu două libere și mai erau 48 de secunde. Niciuna din echipe n-a mai reușit să înscrie și s-a ajuns la prelungiri. În cele cinci minute suplimentare mureșenii s-au dovedit mai concentrați spre final și au reușit să evite jocul decisiv.

Marcatorii gazdelor au fost: Vladimir Șolopa 22 puncte, Sánta Szabolcs 20, Bölöni Tamás 15 (2×3), Alin Borșa 14 (1), Kilyén Örs 12 (3), Engi Rosenfeld Dávid 9 (1).

De la echipa din Mediaș principalul marcator a fost Titus Nicoară, cu 25 puncte (1×3), urmat de Cornel Cioacătă 19 (1), Ștefan Sajin16, Andrei Iliescu 15 (3), Dragoș Andrei 12 (2) și Daniel Banciu 2.

Post-ul Sezon încheiat cu prelungiri apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sezon încheiat cu prelungiri

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button