Sport

Simona – Serena, finala de la Wimbledon

Simona Halep va juca finala turneului feminin de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului. Cotată cu șansa a șaptea la cucerirea trofeului, românca o va întâlni pe americanca Serena Williams, cap de serie numărul 11. Meciul este programat sâmbătă, 13 iulie, începând cu ora 16:00. Aceasta este cea de-a cincea finală de Grand Slam pentru jucătoarea noastră, după cele trei de la Roland Garros (edițiile din 2014, 2017 și 2018 – ultima fiind câștigată) și cea de la Australian Open (din 2018). În urma prestației de la Wimbledon, sportiva noastră va urca pe locul 4 în clasamentul WTA, în care lideră se menține australianca Ashleigh Barty, urmată de japoneza Naomi Osaka și Karolína Plíšková din Cehia.

În semifinalele de joi, 11 iulie, Simona Halep a învins-o cu 6-1, 6-3 pe ucraineanca Elina Svitolina, iar Serena Williams a eliminat-o pe Barbora Strýcová din Cehia, cu 6-1, 6-2. Tot joi, 11 iulie, românca Raluca Olaru și croatul Franko Škugor, capi de serie numărul 12, au cedat cu 7-6 (8-6), 3-6, 5-7 în fața perechii Jelena Ostapenko (Letonia) – Robert Lindstedt (Suedia), în „sferturile” probei de dublu mixt.

Vineri, 12 iulie, s-au disputat semifinalele la simplu masculin: Novak Đoković (Serbia) – Roberto Bautista Agut (Spania) 6-2, 4-6, 6-3, 6-2 și Roger Federer (Elveția) – Rafael Nadal (Spania) 7-6 (7-3), 1-6, 6-3, 6-4. Finala este programată duminică, 14 iulie, de la ora 16:00, între Novak Đoković și Roger Federer.

Turneul de la Wimbledon se desfășoară pe iarbă, în intervalul 1-14 iulie, și are premii în valoare totală de aproape 50 de milioane de dolari.

Sursa foto: Eddie-Keogh-AELTC-by-wimbledon.com

Sursa foto: Eddie-Keogh-AELTC-by-wimbledon.com

Septimiu Cioloboc

The post Simona – Serena, finala de la Wimbledon appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Simona – Serena, finala de la Wimbledon

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button