Sport

Spania, campioana Europei la fotbal tineret

Ibericilor le-au trebuit două finale consecutive cu Germania pentru a cuceri cel de-al cincilea trofeu de campioni europeni la fotbal tineret. Duminică, 30 iunie, pe „Stadio Friuli” din Udine, Spania a învins Germania cu 2-1 în ultimul act al turneului final Euro U 21 găzduit de Italia și San Marino, în perioada 16 -30 iunie.

Golurile au fost marcate de Fabián Ruiz (în minutul 7) și Daniel Olmo (69’), respectiv Nadiem Amiri (88’). În finala precedentei ediții (Polonia – 2017), nemții s-au impus în fața ibericilor cu 1-0, la Cracovia. Naționala spaniolă a mai câștigat edițiile din 1986, 1998, 2011 și 2013, fiind la egalitate cu Italia la numărul de titluri continentale (cinci) rezervate echipelor de tineret.

Vă reamintim că România a pierdut cu 2-4 semifinala contra Germaniei, disputată joi, 27 iunie, pe „Stadio Renato Dell’Ara” din Bologna.

Calificarea în semifinalele competiției i-a asigurat selecționatei antrenate de Mirel Rădoi participarea la Jocurile Olimpice de Vară din 2020, care vor avea loc la Tokyo, în Japonia.

Septimiu Cioloboc

The post Spania, campioana Europei la fotbal tineret appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Spania, campioana Europei la fotbal tineret

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button