Sport

Speranțe deșarte, evoluții dezamăgitoare

Handbalistele junioare, eliminate din cursă

Reprezentativa de handbal junioare a României a pierdut toate cele trei partide din faza grupelor turneului final al Campionatului European a jucătoarelor sub 17 ani care se dispută în Slovenia, la Celje și a ratat astfel calificarea în faza următoare, pentru locurile 1-8. Tinerele „tricolore” au pierdut orice șansă de a intra în cursa pentru medalii încă după al doilea meci. După ce au cedat în prima partidă cu 24-26 în fața Austriei, româncele au pierdut și al doilea meci, 30-31 cu Slovacia. A fost un meci echilibrat în prima parte, dominat apoi o bună parte de „tricolore”, care au avut în mai multe rânduri avantaj de 4 goluri. Înainte de pauză componenta echipei CSM Târgu Mureș Corina Lupei a înscris pentru 16-12, dar Româniai a intrat la pauză cu doar 17-16 și n-a rezistat asaltului slovacelor din partea a doua. Lupei a înscris de 4 ori, fiind a treia marcatoare a României, după Gogîrlă și Borș, cu 12, respectiv 8 goluri. O a doua componentă a echipei mureșene, Sarah Darie a marcat de două ori, în timp ce Carla Lăcătuș și Andreea Țîrle nu au înscris în acest joc.

Fără șanse în ultimul joc

Înaintea ultimului joc din grupa B a turneului primul loc îl avea asigurat deja Ungaria, care câștigase ambele partide și un eșec cu România nu ar fi afectat-o în caz de egalitate de puncte cu Austria sau Slovacia. Același lucru și în cazul României. O eventuală victorie i-ar fi adus 2 puncte, dar avea pierdute ambele jocuri cu oricare învinsă. Nu a fost cazul, deoarece Ungaria a câștigat și aces joc cu 39-32 (21-16) și România va evolua în continuare în turneul pentru locurile 9-16. În acest joc au înscris trei din cele patru componente ale clubului târgumureșean: Lăcătuș 2, Darie și Țîrle câte un gol, principala marcatoare fiind din noi Alicia Gogîrlă, cu 8 reușite.

În faza a doua pornesc tot cu dezavantajul eșecului în fața Slovaciei, care a pierdut cu 23-28 întâlnirea decisivă cu Austria. Aici vor întâlni Croația (marți) și Spania(miercuri), după care se dispută „semifinalele” grupei a doua valorice, în cruce, urmate de jocurile pentru clasament.

Post-ul Speranțe deșarte, evoluții dezamăgitoare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Speranțe deșarte, evoluții dezamăgitoare

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button