Sport

Sportivii români se întorc de la FOTE cu 19 medalii

Delegația țării noastre s-a clasat pe locul 11 în clasamentul pe națiuni la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiție ce s-a desfășurat la Baku, în Azerbaidjan. Sportivii români au cucerit 19 medalii, dintre care 4 de aur, 10 de argint și 5 de bronz.

Medaliile de aur au fost obținute de luptătoarea Georgiana Antuca (categoria 46 kg), judoka Georgia Hagianu (40 kg) și de înotătorii David Popovici (100 metri liber) și Bianca Costea (50 metri liber).

Medaliile de argint au fost aduse de către înotătorul David Popovici (50 metri liber și 200 metri liber), de judoka Robert Matei (50 kg), de luptătoarea Ana-Maria Pîrvu (49 kg), de atleta Talida Sfâghiu (1500 metri), de gimnaștii Robert Burtanete (sărituri), Silviana Sfiringu (bârnă) și Ioana Stănciulescu (sol), de echipa feminină de gimnastică, precum și de echipa feminină de volei.
Cei cinci medaliați cu bronz sunt judoka Alexandra Maria Pașca (52 kg), gimnaștii Ioana Andreea Stănciulescu (paralele), Silviana-Maria Sfiringu (sărituri și sol) și Gabriel Burtanete (sărituri).

România a fost reprezentată la competiția de la Baku de 103 sportivi, printre care și 4 mureșeni, respectiv luptătorii Gombos Erik, Csiki Ervin și Alexandru Matea, toți trei de la Clubul Sportiv Școlar Tg.Mureș, precum și handbalista Carla Lăcătuș, de la CSM Tg.Mureș.

Valeriu Voaideș

The post Sportivii români se întorc de la FOTE cu 19 medalii appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sportivii români se întorc de la FOTE cu 19 medalii

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button