Sport

Start cu „nume noi” în Liga IV Elite

Cu doar două zile înaintea startului în noua ediție a Ligii IV de fotbal, în al doilea sezon când primul eșalon patronat de către Asociația Județeană de Fotbal Mureș a devenit Elite, pe site-ul oficial au apărut și primele informații. Este vorba despre componența eșalonului care va desemna echipa care va reprezenta județul Mureș la barajul din vara anului viitor pentru promovarea în Liga III, dar și programul competiției. Denumirile au devenit mai „pompoase”, cu „superligi”, „divizia A” sau „A2” în campionate care nu au decât două sau chiar un singur eșalon, iar campionatul de fotbal de la acest nivel nu mai este așadar „Județean”, ci Liga IV Elite, cu o altă grupă de Liga IV, de unde nu se promovează sau retrogradează neaparat în urma rezultatelor, ci mai degrabă în funcție de buget.

Astfel, în noua ediție, care va debuta sâmbătă, 31 august, de la ora 11.00, găsim echipe mai noi, sau cunoștințe mai vechi, unele care au mai evoluat recent la acest nivel, altele retrase și revenite.

Lupta pentru titlu se anunță echilibrată

Noua ediție pornește la drum cu 16 echipe, cu două mai multe față de cea precedentă. Explicația măririi numărului participantelor ar putea veni de la faptul că MSE Târgu Mureș și CS Iernut au retrogradat din Liga III, dar pe prima nu o regăsim nici în Liga IV. Pe de altă parte, nici CSM Târgu Mureș, campioană neînvinsă în ediția trecută, câștigătoare a barajului de promovare, nu va mai evolua decât cu echipe de juniori, de la 15 ani în jos. În afara acestora, a mai dispărut doar echipa din Daneș. Absența acesteia poate fi justificată prin faptul că în ediția trecută nu a obținut niciun singur punct, fiind singura retrogradată, dar mai degrabă din lipsa sprijinului financiar. Noile sosite sunt echipele Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure, revenită dealtfel după retragerea din ediția trecută, Mureșul Chirileu, Inter Sânger și CS Iernut. Ultima este și ea revenită în Liga IV, după o „aventură” de 6 ani în Liga III, dar celelalte două nu au venit din postura de nou promovate. Mureșul Chirileu a încheiat pe locul 6 ediția precedentă în Liga IV, iar formația din Sânger nu a activat nici măcar în Liga VI (!).

Ediția se anunță una foarte interesantă, în care mai multe dintre participante și-au anunțat intenția de a face pasul spre Liga III. Înainte de a cunoaște potențialul echipelor, principalele favorite se anunță deocamdată trei dintre echipele cu mai multe ediții petrecute în C: Unirea Ungheni, Mureșul Luduș și CS Iernut, dar probabil și altele își vor depune pe parcurs „candidatura”.

Programul primei etape, sâmbătă, 31 octombrie, ora 11.00

Târnava Mică Sâng. de Pădure     – ACS Miercurea Nirajului

Unirea Ungheni                             – ASC Sărmașu

CSM Sighișoara                             – Viitorul Ungheni

Mureșul Luduș                               – ACS Sâncrai Nazna

Mureșul Cuci                                 – Mureșul Chirileu

Atletic Târgu Mureș                      – CS Iernut (teren Junior Sâncrai)

ACS Sovata                                    – Inter Sânger

Mureșul Rușii Munți                     – Raza de Soare Acățari

 

Post-ul Start cu „nume noi” în Liga IV Elite apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Start cu „nume noi” în Liga IV Elite

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button