Sport

Start cu Pegasus în turneul final la junioare IV

Echipa de handbal a fetelor junioare IV de la ACS Pegasus Târgu-Mureș va participa în această săptămână, între 13 și 16 iunie, la turneul final al Campionatului Național la categoria lor de vârstă. Întrecerile vor avea loc în sălile Traian și Energetic din Râmnicu Vâlcea, cu participarea celor 16 formații calificate pentru acest utim act. Echipa târgumureșeană a obținut calificarea de pe locul 3 a grupei semifinale 4, după Corona Brașov și CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc și va face parte din Grupa D la turneul final. Jocurile acestei grupe se vor disputa în sala Energetic, iar adversarele mureșencelor sunt HC Buhuși, Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița și CSȘ 6 București. Fetele de la Pegasus le vor întâlni în această ordine, joi, 13 iunie, ora 9.00 cu băcăuancele, de la ora 16.00 cu echipa din Reșița și vineri, 14 iunie, ora 9.00 cu CSȘ 6 București.

 

Număr de jocuri egale pentru toate participantele

 

După disputarea celor trei partide din faza grupelor preliminare, primele două clasate vor alcătui Grupele Principale, iar ocupantele locurilor 3 și 4 Grupele Secundare, împerecherea fiind A-B și C-D.

Jocurile din a doua fază vor avea loc vineri după masă și sâmbătă înainte de masă, cu un singur meci în prima zi, începând cu ora 16.00. Echipele care au făcut parte din aceeași grupă duc cu ele rezultatul direct, astfel că fiecare formație mai susține doar două partide, a doua în dimineața zilei de sâmbătă, 15 iunie. În după masa aceleiași zile se dispută jocurile numite și semifinale, pe grupe valorice, pentru locurile 1-4, 5-8, 9-12 și 13-16, în sistemul cunoscut drept „în cruce”. Duminică dimineața, începând cu ora 9.00, până la 14.00, se vor disputa jocurile de clasament, între învinsele și învingătoarele celor patru grupe valorice.

În acest sistem de desfășurare, indiferent de locul ocupat, fiecare formație va susține șapte partide în cele patru zile, câte două în primele trei zile și una în cea a finalelor. Meciurile încep din oră în oră, iar durata unei reprize este de 25 minute, cu 5 minute de pauză.

Duminică, de la ora 14 va avea loc festivitatea de premiere. În cadrul acesteia, pe lângă medaliile acordate, ocupantelor podiumului, vor fi recompensate cu premii speciale și 10 jucătoare. Pe lângă cele 7 jucătoare desemnate cele mai bune pe posturile lor în echipa turneului, vor mai fi recompensate și alte trei jucătoare, dar una dintre acestea va fi cu siguranță componentă a echipei turneului. Logic, cea mai bună jucătoare a turneului (MVP) trebuie să fie și pe postul ei la fel. Alături de ea se vor mai afla golghetera și cea mai bună apărătoare.

Componența celorlate trei grupe preliminare este următoarea: LPS Vaslui, CSM București, CSȘ Petroșani și Târgu Secuiesc (grupa A), HC Comănești, CSM Ploiești și ACS Infinit 2013 Târgu Jiu și ASC Corona Brașov (grupa B), CSȘ Bacăuș ACS Academia Junior Ploiești, CSȘ Caracal și CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc (grupa C).

 

Post-ul Start cu Pegasus în turneul final la junioare IV apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Start cu Pegasus în turneul final la junioare IV

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button