Sport

Szeghalmi Krisztina, golghetera meciului cu Germania

În primul joc al dublei pentru calificarea la Campionatul European de polo feminin din 2020, play-off-ul cu Germania, reprezentativa României a învins la Focșani cu 15-14 (2-4, 4-4, 5-2, 3-3).

Formația Germaniei a fost adversara „tricolorelor” și în campania trecută, cele două și-au împărțit victoriile, dar germancele au obținut calificarea la golaveraj. Întâlnirea de la Focșani a fost și de această dată foarte echilibrată, cu Germania încheind prima repriză în avantaj de două goluri și egalând de la 10-13 în ultima. Xenia Bonca a reușit să mai înscrie o dată pentru România, când mai erau aproape 3 minute de joc și „tricolorele” au rezistat până la final. Returul va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, în 26 octombrie, la Duisburg. Principala marcatoare a formației României a fost târgumureșeanca Szeghalmi Krisztina, cu 5 goluri, iar celelalte marcatoare au fost: Claudia Pilincă 3, Xenia Bonca 2, Toth Johanna, Briana Mihăilă, Laboncz Nikolett și Ana Șerbănescu, toate cu câte un gol.

„Am jucat la nivel de senioare de trei ori cu Germania până acum. Aveam o înfrângere și o victorie în 2018 și a venit victoria cu un gol din week-end-ul trecut. Personal, consider că șansele noastre sunt mult mai mari decât anul trecut. Jucând în echipă și respectând indicațiile antrenorului putem reuși. Toate ne dorim foarte mult acest lucru și facem tot posibilul să ne calificăm de această dată, chiar dacăm returul va fi la ele și va fi foarte greu”, ne spune golghetera partidei.

Krisztina, cu Steaua în Liga Dunării

Despre jucătoarea târgumureșeană, Szeghalmi Krisztina, ea este o mai veche cunoștință. Provine dintr-o familie de mari sportivi și a fost autoarea primului gol înscris de reprezentativa României la primul joc de la înființarea echipei, disputat cu Slovacia, la Târgu Mureș. Mama ei, Andrea a fost înotătoare de performanță și este în prezent antrenoare de polo și natație, fiind fiica fostului fotbalist, internaționalul de la ASA-ul anilor 70 Fazakas Árpád. Ea a evoluat la vârsta junioratului la CS Torpi Târgu Mureș, cu care a și cucerit titlul de campioană la junioare. În sezonul care a demarat recent s-a transferat la clubul bucureștean Steaua, după ce a trecut și pe la Dinamo. „Acum doi ani am fost tot la Steaua, anul trecut la Dinamo, iar anul acesta am revenit la Steaua. Fiind puține echipe și neavând multe variante, în funcție și de oferte, a fost ușor să îmi aleg echipa”, dezvăluie Szeghalmi Krisztina.

Cu noua sa echipă este angrenată într-o așa numită Liga Dunării, unde sunt înscrise 8 echipe: WP Red Star, VK Vojvodina Novi Sad și VK Palilula din Serbia, WC Olympia Kosice din Slovacia, ZF Eger și Szentesi Hungerit din Ungaria, CSA Steaua și Rapid București din România.

Competiția care s-a disputat și anul trecut, dar cu numai 6 echipe, a disputat deja primul turneu, în Serbia, la Becej, unde Steaua a jucat 3 meciuri, din care a câștigat două. După înfrângerea cu 4-15 în fața maghiarelor de la ZF Eger, a câștigat cu 8-7 jocul cu Rapid, și cu 7-5 în fața sârboaicelor de la Red Star, mureșeanca reușind să încrie în ambele partide câte un gol.

După acest prim turneu echipa Krisztinei ocupă locul 4, dar toate cele trei din fața lor au susținut câte 4 partide, singura cu victorii pe linie fiind echipa din Eger. Turneul următor va avea loc în Ungaria, la Szentes, în 29-30 noiembrie, turneu care va încheia turul. Întrecerile se vor relua în luna februarie, tot în Ungaria, la Eger și competiția se va încheia în luna martie, cu un turneu care va avea loc probabil la Novi Sad.

Post-ul Szeghalmi Krisztina, golghetera meciului cu Germania apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Szeghalmi Krisztina, golghetera meciului cu Germania

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button