Sport

Titlul la juniori II a ajuns pe Bega. LPS, locul 11

Ultimul turneu final la handbal masculin din cadrul Campionatelor Naționale, cel juniorilor II, s-a disputat la Târgu-Mureș. Titlulu a fost cucerit de formația SC Poli Timișoara, însoțită pe podium de CSM București și Academia Minaur Baia Mare. Noua campioană a fost singura din cele opt calificate la turneul final care nu a cunoscut înfrângerea, dar până la cucerirea titlului a trecut prin mari emoții. A câștigat grupa B, unde au învins Potaissa Turda și CSȘ Râmnicu Vâlcea și a remizat cu cea cu care avea să se reîntâlnească în finală, CSM București. Până la finală însă emoțiile au fost maxime în partida din semifinală, disputată cu CSM Bacău. Moldovenii au condus cu 15-13 la pauză, dar la final a fost egal 27. Au urmat două serii de prelungiri, ambele cu câte patru goluri de fiecare parte, astfel că s-a trecut la loviturile (aruncările) de departajare, la scorul 35-35. După câte patru executate, băcăuanii au ratat de trei ori, în timp ce bănățenii au fructificat trei și rezultatul final a fost 38-36.

În cealaltă semifinală CSM București s-a impus clar cu maramureșenii, scor 40-33.

 

Titlul decis în ultimul minut

Ziua finalelor a adus medalia de bronz echipei băimărene, 33-28 cu CSM Bacău, dar finala a avut un maxim dramatism. După remiza din grupă, bănățenii au pornit mult mai deciși și la pauză conduceau cu 13-9. Bucureștenii au revenit în partea a doua și au reușit să egaleze în câteva rânduri, având chiar șansa de a trece la conducere. Echipa de pe Bega a ratat la rândul ei spre final ocazia de a se distanța. Cu două goluri avantaj și numeroase parade ale portarului bănățean, aceștia au ratat la intrarea în ultimele 3 minute șansa de a se desprinde la 3 goluri, bucureștenii au revenit și au avut la rândul lor ocazia de a egala la 24. Cu 15 secunde înainte de final, la 24-23 pentru bănățeni, bucureștenii au ratat un contraatac care ar fi putut trimite finala în prelungiri. Dramatismul a ajuns la cote maxime. Bucureștenii au jucat om la om în ultimele secunde, dar timișorenii au fost cei care au reușit să mai înscrie o dată.

 

LPS a câștigat finala mică a „turneului mic”

La aceeași categorie, LPS Târgu-Mureș a încheiat turneul final al grupei Speranță (locurile 9-16) disputat de miercuri până duminică la Turda pe locul 3, dar pe 11 la total, fiind a doua grupă valorică. Mureșenii au debutat cu o victorie în grupa B, 41-36 cu CSȘ Făgăraș, au cedat apoi cu 24-30 în fața echipei LPS Suceava, au încheiat grupa cu o nouă victorie, 29-26 cu GSIP Moreni, clasându-se pe locul secund. În semifinală sighișorenii au întâlnit câștigătoarea grupei A, CSȘ Focșani, cedând la limită, scor 29-30 (10-12). În ultima zi a turneului târgumureșenii s-au impus clar în finala mică, 35-25 cu Dinamo București, încheind pe locul 3 al grupei Speranță, 11 în clasamentul final al ediției.

Post-ul Titlul la juniori II a ajuns pe Bega. LPS, locul 11 apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Titlul la juniori II a ajuns pe Bega. LPS, locul 11

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button