Sport

Toate variantele posibile la Europeanul de handbal tineret

Înaintea ultimei etape  din cadrul Main Round (grupele pentru locurile 1-8) a turneului final al Campionatului European de handbal feminin U19 din Ungaria, în grupa în care se află România sunt posibile toate variantele în ceea ce privește calificarea în semifinale, cel puțin teoretic. După ce a pierdut jocul din ultima etapă a fazei grupelor, 25-30 cu Norvegia, rezultat care conta și în faza a doua, echipa României și-a redus simțitor șansele de calificare. „Tricolorele” au învins în al doilea meci Spania cu 29-24 (14-12) și își mențin șansele, deși foarte mici. Victoria, una mai mult decât necesară, a fost obținută, dar greu conturată, iar diferența de pe tabelă poate avea o mare importanță. Spania a condus în marea majoritate a timpului pe parcursul primei reprize, cu desprinderi la 2-3 goluri, șanse de a se distanța, dar și cu atacuri în care româncele puteau trece în avantaj. Au reușit acest lucru la 11-11 și nu au mai cedat până la final. Victoria la o diferență mai mare, posibilă după desfășurarea reprizei secunde, putea oferi șanse mai mari echipei României. Cele trei componente ale campioanei la junioare I CSM Târgu-Mureș s-au aflat pentru prima dată toate pe foaie. În premieră a fost trecută portărița Ioana Ugran, folosită foarte puțin, Monica Bărăbaș avut ceva mai multe minute, cu un gol înscris, dar Sarah Darie a fost ținută pe bancă.

Posibilități de calificare cu înfrângere și de ratare cu victorie

După ce Ungaria reușise să treacă în primul joc al acestei etape cu 28-24 de Norvegia și să se instaleze în fruntea grupei, etapa de miercuri seara se anunță una cu foarte multe variante. Cu două victorii, Ungaria se prezintă ca principala candidată la calificarea în semifinale, dar o victorie a României în ultimul joc la o diferență de cel puțin 5 goluri ar putea trimite echipa organizatoare în turneul pentru locurile 5-8. Asta, în cazul în care Norvegia ar învinge Spania. La egalitate de puncte contează rezultatul direct, iar dacă trei echipe se află în această situație se iau în calcul doar rezultatele dintre cele trei.

O altă variantă ca România să ajungă în semifinale, chiar de pe primul loc, ar fi în cazul unei victorii, chiar la limită, dacă Spania nu ar pierde cu nordicele. Un caz mai nefericit pentru România ar fi acela în care deși ar învinge Ungaria, dar la o diferență mai mică de 5 goluri, dar Norvegia s-ar impune cu Spania. Atunci România ar rămâne pe locul 3 datorită golaverajului dintre cele trei. Oarecum bizară, dar nu imposibilă, ar fi calificarea României și în cazul unui eșec cu Ungaria, indiferent de scor, dar cu o victorie a Spaniei în fața Norvegiei. Aceasta ar trebui în schimb să fie la 5 goluri, cu mai puțin de 30 de goluri înscrise. Este posibilă așadar chiar și calificarea Spaniei de pe locul secund, în cazul în care România pierde cu Ungaria și ibericele câștigă la o diferență mai mare de 5 goluri. Atunci ar fi eliminate rezultatele cu Ungaria și locul 2 ar fi decis de golaverajul meciurilor dintre celelalte trei, unde România ar fi cu golavraj „zero”.

Șanse teoretice au așadar toate echipele, rămâne de văzut ce se va întâmpla. O problemă de care nu s-a ținut cont este faptul că partidele din ultima etapă de miercuri seara nu se dispută la aceeași oră. România va întâlni Ungaria de la ora 19.30 (ora României), astfel încât la jocul următor se vor cunoaște exact șansele fiecăreia. Cert este că româncele ar avea asigurată calificarea în semifinale doar în cazul unei victorii la scor, dar gazdele par a fi o echipă solidă, greu de depășit.

În grupa cealaltă situația este total diferită. Cu două victorii este Olanda, care va întâlni Franța (0 puncte), dar și-a asigurat primul loc cu victorii cu Rusia și Danemarca, cele două cu câte 2 puncte, care se întâlnesc în celălalt joc.

Post-ul Toate variantele posibile la Europeanul de handbal tineret apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Toate variantele posibile la Europeanul de handbal tineret

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button