Sport

Trei, atleți, patru medalii, trei titluri

Toți cei trei atleți mureșeni prezenți la Naționalele de atletism ale juniorilor I disputate la sfârșitul săptămânii pe arena „Iolanda Balas Soter” din București au urcat pe podium. Ei au cucerit patru medalii, dintre care trei de aur. Printre finalele din prima reuniune s-a numărat și cea de la săritura cu prăjina. Pe prima treaptă a podiumului a urcat Dacian Costea, dealtfel favorit al probei. Sportivul pregătit de profesorul Szabo Ferenc (în foto 2) s-a impus clar în această probă, cu o săritură de 4,30 m, același rezultat cu care se clasase în urmă cu o săptămână pe locul secund în cadrul Internaționalelor României, disputate pe Cluj Arena. Podiumul a fost completat de băimăreanul Gheorghe Florin Bledea, cu a săritură de 3,80 m și de colegul său de la LPS „Szász Adalbert” din Târgu Mureș, Balázs Norbert Zsolt. Acesta a obținut medalia de bronz cu o reușită de 3,40 m, dar a fost și „mezinul” întrecerii, fiind junior II. De menționat însă faptul că Dacian Costea este dublu legitimat din acest sezon, al doilea club fiind CSM Craiova.

Campionul confirmă, dar pleacă

Al treilea atlet format și pregătit la clubul târgumureșean a fost dealtfel principalul performer din tabăra mureșenilor. Este vorba despre Darius Făgăraș (foto 1), trecut însă și el la un club, unul care îi oferă condițiile necesare obținerii performanței. Activând acum pentru Politehnica Iași, unde își continuă și studiile, Darius a devenit dublu campion național în probele de garduri. Atletul pregătit de profesorul Baczo Lászlo a confirmat dealtfel rezultatele obținute în competițiile precedente. El era deținătorul titlului la una dintre cele două probe, medaliat și în cadrul ultimei ediții a Balcaniadei disputată la Cluj. Darius a reușit să se impună în prima zi a întrecerilor în proba de 110 metri, calificându-se în finală cu un timp mai bun decât cel obținut în cursa care avea să-i aducă titlul care în obținuse și în urmă cu un an la Pitești. Timpul din finală a fost de 14,54 sec., după ce în calificări reușise un 14,41. Timpul din preliminarii a fost dealtfel superior și medaliatului cu bronz, brăileanul Robert Simion, care în calificări obținuse al doilea timp, dar în finală a fost devansat și de Darius Florian, de la CSM București. În proba disputată în ultima reuniune, cea de 400 garduri victoria fost mult mai clară, avansul față de al doilea clasat fiind de aproape două secunde, față de doar două sutimi în cea de 110 m.

În lipsa unei baze sportive corespunzătoare, aceste rezultate pot fi printre ultimele obținute de atletismul mureșean în viitorul apropiat.

 

Post-ul Trei, atleți, patru medalii, trei titluri apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Trei, atleți, patru medalii, trei titluri

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button