Sport

Trei cluburi, 10 medalii la lupte

Două echipe mureșene de lupte au urcat pe podiumul Campionatului Național la categoria U 15 (juniori III) la lupte libere. Cele trei reprezentante mureșene care au participat la turneul final disputat la sfârșitul săptămânii la Tulcea, unde s-au aliniat la startul întrecerilor 470 de sportivi, cluburile mureșene au cucerit 10 medalii, dintre care 4 de aur, 4 de argint și 2 de bronz.

În clasamentul final al cluburilor, pe prima treaptă a urcat echipa CS Mureșul Târgu-Mureș, cu trei campioni naționali și un loc secund. La acest clasament au contribuit și luptătorii care nu au urcat pe podium, dar au ajuns în faza semifinală, obținând puncte pentru echipă. CS Mureșul a fost urmată pe podium de CSȘ Mangalia și de CSȘ Reghin, care a cucerit un titlul de campion, două de vicecampioni și o medalie de bronz. Celelale două medalii le-au obținut sportivii de la CSȘ Târgu-Mureș, cu o medalie de argint și una de bronz.

Revenind la sportivii medaliați, noua campioană, CS Mureșul i-a avut pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pe Böjte Benjamin, la categoria 41 kilograme și pe Farkas Mihály, la 62 kg. Al treilea titlu pentru campioana pe echipe a antrenorilor Márton Jozsef și Ladislau Simon a fost obținut în întrecerea fetelor, de Tamás Bernadett, la categoria 62 kilograme, iar medalia de argint a fost cucerită de Marc Tănase, la 68 kilograme.

Fostul elev, pe podium cu mentorul, fostul său antrenor

 

De la medaliata cu bronz pe echipe, CSȘ Reghin, antrenorul Peres Miklos, fost elev al lui Márton Jozsef (împreună în foto 2), urcat pe podium alături de fostul lui mentor, l-a avut campion pe Simon Loránd, la 100 kilograme. Cele două titluri de vicecampioni le-au reușit Andrei Păcurar, la 38 kilograme și Biblia Robert, la 52 kilograme, iar medalia de bronz a fost obținută de Mihaela Maria Rad, la 58 kilograme. Din echipa reghineană, de remarcat faptul că medaliatul cu argint la categoria 38 kilograme, Andrei Păcurar are doar 13 ani, iar cu performanța sa a obținut dreptul de a participa la Campionatele Europene U15 din Polonia, la Cracovia, care vor avea loc în perioada 27-30 iunie.

Echipa Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș a adăugat la palmaresul mureșenelor alte două medalii, una de argint, prin Claudia Ciurdar, 39 kilograme și una de bronz, cucerită de Gombos Rolánd la 35 kilograme.

Post-ul Trei cluburi, 10 medalii la lupte apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Trei cluburi, 10 medalii la lupte

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button