Sport

Turul României la ciclism a străbătut Târgu Mureșul

La ora preconizată ca cea a sosirii caravanei Turului României la ciclism în Târgu Mureș, străzile pe care urmau să le străbată alergătorii celor 20 de echipe participante, dintre care câteva sunt reprezentative naționale (Estonia, Polonia, Rusia, Slovacia și România) erau pregătite de primirea „oaspeților pasageri”. Puțin după ora 13.30 și-au făcut apariția membrii „avangardei”.

Zeci de motocicliști au pregătit traseul pe care rutierii aveau să-l străbată. La puțin timp, după parcurgerea celor peste 100 de kilometri dintre Cluj Napoca și Târgu Mureș au sosit primii doi „evadați”. Aceștia aveau un avantaj substanțial față de grosul plutonului, dar și între ei. La trecerea prin Târgu Mureș liderul primei etape a fost un component al echipei olandeze Monkey Town a Blok CT, alcătuită din șapte sportivi, doi italieni și cinci olandezi. La câteva sute de metri a trecut și un rutier al reprezentativei Rusiei, după care a urmat plutonul. În urma lor câteva mici grupuri de cicliști rămași în urma acestuia au încheiat alaiul. După numerele purtate de către cicliști nu puteau fi recunoscute numele acestora, pe site-ul oficial al competiției nefiind specificat numărul primit de către participanți. Dacă cei doi fruntași au fost și cei care au trecut primii linia de sosire de la Sighișoara urma să aflăm după parcurgerea a încă peste 50 de kilometri.

Caravana a traversat în cele câteva minute „petrecute” în orașul nostru cartierul Unirii, iar după trecerea peste podul peste Mureș și-a continua drumul pe traseul strada Călărașilor- Piața Bernády György- strada Alexandru Papiu Ilarian- Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe care au rulat până la ieșirea din oraș. Sosirea la Sighișoara era estimată după ora 14.30, în Piața Octavian Goga, unde urma să aibă loc și festivitatea de premiere a fruntașilor primei etape.

 

La sosirea la Sighișoara același rutier a trecut primul linia de sosire. Acesta a fost Ivar Slik, dar el a fost urmat de coechipierul său Alex Molenaar, componenți ai echipei care și la ediția trecută au câștigat trei dintre etape. În cursul acestei prime etape, cele trei sprinturi intermediare au revenit italianului Jonathan Milan, de la echipa Team Friuli și olandezilor Adriaan Janssen și Jeen de Jong, ambii de la Monkey Town a Blok CT, primul reușind și două locuri 1 la cele două cățărări ale etapei.

 

Echipa României a înregistrat un rezultat modest, Marius Petrache și Ionuț Andrei abandonând, iar campionul en titre, Serghei Țvetcov a pierdut mult timp în urma unor probleme mecanice.

Probe separate pentru cei mici

În cadrul competiției ajunsă la ediția cu numărul 52 se va disputa și Cursa Copiilor by Vodafone România, compusă din trei etape, desfășurate pe parcursul celor cinci zile de desfășurare ale Turului României. Prima a avut loc deja în Cluj Napoca, urmând din două în două zile cele de la Târgoviște, în 13 Septembrie, ora 12.00, la Complexul Turistic de Natație și București, 15 Septembrie, ora 08.00, în Parcul Kiseleff – zona alveole Piața Victoriei, competiția fiind organizată sub egida Federației Române de Ciclism. În cadrul acesteia se va întocmi câte un clasament separat pe fiecare etapă.

 

Post-ul Turul României la ciclism a străbătut Târgu Mureșul apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Turul României la ciclism a străbătut Târgu Mureșul

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button