Sport

Victorie a baschetbalistelor, înaintea startului

Revenită de la CSM Târgu Mureș sub culorile BC Sirius, echipa feminină de baschet a câștigat prima partidă din cadrul celei de-s XI-a ediții a Cupei Sirius, găzduită în Sala Sporturilor din Târgu Mureş. Mureșencele, cu un lot în care au rămas puține jucătoare din sezonul trecut, completată cu tinere localnice, au învins în primul joc formația CSU ACS Rookies Oradea cu 78-57 (24-15, 14-7, 19-16, 21-19).

Partida a fost la discreția gazdelor pregătite de același Ionel Brustur, care au câștigat toate cele patru sferturi ale meciului. Lucru obișnuit, evoluția scorului a fost una cu mari fluctuații. Cu avantaj de 16 puncte la pauza mare (38-22), mureșencele au reușit la reluare o serie de 10 puncte, după care a venit rândul bihorencelor să adauge la rândul 13 puncte în cont. Alte 9 puncte ale gazdelor au mai putut primi o singură replică din partea adversarelor, cu un coș de 3 puncte care a încheiat sfertul trei. Ultimul act a fost echilibrat doar prin prisma conservării avantajului confortabil al gazdelor. Acest prim turneu de pregătire înaintea startului în noul sezon, la care mai participă CSU Olimpia Braşov, a arătat două echipe cu o medie de înălțime foarte mică și o medie de vârstă cu care greu vor face față echipelor fruntașe.

Față de campionatul trecut, în lot se mai află Mészáros Kata, nefolosită în acest joc, Diana Ignat-Kleemann, Cristina Badi, Andreea Feiseş, Bokor Beáta, Alexandra Bobar, Pálffy Tünde și Iohana Borşan, restul componentelor făcând parte din loturile U15 și U16, dar întărită cu americanca Brittney Dunbar.

 

Puțin până la start

Noua ediție a LNBF va debuta la începutul luni octomprie, cu 14 echipe, împărțite în două serii, alcătuite pe zone geografice. BC Sirius va face din  Seria Vest, alături de CS Baschet Arad, CSM Sibiu, ACS KSE Târgu Secuiesc, U Cluj, CSU Oradea și CSM Satu Mare.

După disputarea primei faze, tur-retur, în faza a doua se califică primele trei echipe din fiecare serie, alcătuindu-se din nou două grupe, unde se joacă fiecare cu fiecare, cu 10 meciuri în grupa A și 14 în B. În faza 3 locurile 1-6 din grupa A vor juca play-off, de la primul tur fiind scutite primele două. Se vor juca meciurile dintre locurile 3-6 și 4-5, cu sistemul de 3 victorii din 5 jocuri, la fel și în turul 2, jocurile semifinale și finala mare, în timp ce finala mică va avea maximum trei partide. La 2 victorii. În turul doi locul 1 va întâlni învingătoarea dintre locurile 4-5, iar locul 2 pe învingatoarea dintre locurile 3 și 6.

 

Post-ul Victorie a baschetbalistelor, înaintea startului apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Victorie a baschetbalistelor, înaintea startului

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button