Sport

Victorie cu aromă de Muscat

România a învins Malta cu 4-0 în deplasare, în etapa a 4-a a grupei F de calificare la Campionatul European de fotbal din 2020 și a urcat pe locul secund (cu 7 puncte), în spatele liderului Spania (care are 12 puncte).

Însă șase din cele șapte puncte ale naționalei conduse de Cosmin Contra au fost obținute în dauna celor mai slabe echipe din grupă, Insulele Feroe și Malta, astfel că nu-i cazul să ne îmbătăm cu apă rece. Partida cu selecționata malteză, în care joacă doi fotbaliști cu numele de Muscat, Rowen și Zach, s-a disputat luni, 10 iunie, pe stadionul „Național” din Ta’ Qali. Golurile au fost marcare de George Pușcaș (FOTO, cu numărul 9 – de două ori, în minutele 7 și 29), Alexandru Chipciu (34’) și Denis Man (90’). Luni, 10 iunie, s-au disputat și alte două jocuri în amintita grupă: Insulele Feroe – Norvegia 0-2 (la arena „Tórsvøllur” din Torshavn) și Spania – Suedia 3-0 (la Madrid, pe stadionul „Santiago Bernabéu”).

Preliminariile Euro 2020 se derulează în perioada martie – noiembrie 2019, iar cea de-a 5-a rundă va avea loc joi, 5 septembrie, de la ora 21:45, cu meciurile:
România – Spania (la „Arena Națională” din București), Insulele Feroe – Suedia (pe stadionul „Tórsvøllur” din Torshavn) și Norvegia – Malta (pe stadionul „Ullevaal” din Oslo).

Lidera grupei este Spania (cu 12 puncte), urmată de România (cu 7 puncte), Suedia (cu 7 puncte), Norvegia (cu 5 puncte), Malta (3 puncte) și Insulele Feroe (fără nicun punct). Primele două clasate se vor califica la turneul final.

Luni, 10 iunie, în preliminariile Campionatului European de fotbal de anul viitor, pe lângă meciurile din grupa F (a României), s-au disputat alte nouă jocuri: Bulgaria – Kosovo 2-3 și Cehia – Muntenegru 3-0 (în grupa A); Serbia – Lituania 4-1 și Ucraina – Luxembourg 1-0 (în grupa B); Danemarca – Georgia 5-1 și Irlanda – Gibraltar 2-0 (în grupa D); Macedonia de Nord – Austria 1-4, Letonia – Slovenia 0-5 și Polonia – Israel 4-0 (în grupa G).

La 22 noiembrie se va efectua tragerea la sorți a meciurilor de baraj, iar la data de 1 decembrie este programată tragerea la sorți a grupelor Euro 2020, operațiune care se va desfășura la București. Turneul final va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020 și va fi găzduit de 12 orașe, printre care și București. La „Arena Națională” din capitala României se vor disputa trei partide din grupa C a turneului final (în zilele de 14, 18 și 22 iunie 2020), dar și o optime de finală (în data de 29 iunie 2020).

Septimiu Cioloboc

The post Victorie cu aromă de Muscat appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Victorie cu aromă de Muscat

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button