Sport

Victorie la pas, în doar o repriză

În etapa a V-a din cadrul Diviziei A la handbal feminin, ultima din turul 1, CSM Târgu Mureș a învins pe teren propriu la scor formația CSU Universitatea de Vest Timișoara. Scorul întâlnirii a fost 34-18, dar victoria a fost conturată de fapt abia în repriza secundă. La pauză mureșencele conduceau cu 13-11, dar pe parcursul primei reprize și bănățencele s-au aflat în câteva rânduri la conducere. După 0-1, primul avantaj de două goluri a fost la 4-2, în minutul 8, dar oaspetele au egalat. Au reușit și la 6, la jumătatea reprizei, după un prim 7 metri dictat în favoarea lor, după care au trecut din nou la conducere. În minutul 20 mureșencele puteau avea din nou două goluri, dar aruncarea de la 7 metri a lovit bara la 8-7 și oaspetele au trecut încă o dată în avantaj. CSM a avut un final de repriză mai bun, a avut pentru prima dată 3 goluri la 13-10 și șansa de a-și mări avantajul, dar jocul tratat cu superficialitate s-a putut observa și la pauză avantajul a fost de doar două goluri.

O repriză într-un singur sens

La reluare formația mureșeană părea în continuare deconectată de la joc. Încă două aruncări de la 7 metri ratate, alte atacuri încheiate cu bare nu au compensat ratările adversarelor. După 5 minute scurse echipa bănățeană, cu o „bancă scurtă”, a părut că și-a epuizat resursele, iar mureșencele au părut parcă trezite la realitate. În următoarele 5 minute s-a ajuns la 20-13, iar la jumătatea reprizei diferența a juns la 10 goluri. De aici încolo totul se rezuma doar la diferența la care urma să se încheie jocul. Dintr-un alt punct de vedere, era importantă și dozarea efortului, având în vedere că a doua zi dimineața majoritatea jucătoarelor urmau să pornească spre Cluj, urmând a susține derby-ul seriei din cadrul campionatului la junioare I, cu CSȘ Viitorul.

De remarcat, nu mai puțin de 10 din cele 11 jucătoare trimise în teren au reușit să înscrie. Cele mai multe goluri le-au reușit Flavia Munteanu și Georgeta Bucin, cu câte 6, Carla Lăcătuș, Ioana Moldovan, Tania Coșarcă și Carina Ghemeș au înscris de câte 4 ori, Monica Bărăbaș și Sarah Darie de 2 ori, Maria Ola și Ioana Sîngeorzan o dată. În poartă au fost Ioana Ugran și Ilinca Pop, în teren a mai intrat Roxana Guță, iar pe bancă s-au mai aflat Flavia Stan, Ioana Radu și Ilinca Postelnicu.

În urma acestei victorii CSM a preluat conducerea în seria D a Diviziei A, depășind cu un avantaj de două goluri la golaveraj formația Crișul Chișineu Criș, cu care se află la egalitate  de puncte.

Peste o săptămână se dispută prima etapă a returului 1, mureșencele urmând să joace la Oradea, cu CSU din localitate.

Post-ul Victorie la pas, în doar o repriză apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Victorie la pas, în doar o repriză

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button