Voleibalistele „tricolore” ies din grupă, dar cam atât

voleibalistele tricolore ies din grupa dar cam atat

Echipa de volei feminin a României s-a calificat în „optimile” turneului final al Campionatului European care se dispută în Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia. Activând în grupa C, în Ungaria, „tricolorele” au ocupat locul 4, ultimul care aducea calificarea, dar șansele de a mai face un pas înainte sunt nule. În grupa C, după ce au cedat cu 0-3 în fața Olandei, româncele au obținut două victorii cu 3-1, cele care le-au și adus calificarea. Au trecut cu acest scor de Ungaria și Estonia, dar au cedat apoi cu același scor în fața Croației. Înaintea ultimului joc din grupă, cu Azebaidjan, România ocupa locul 4, după formația azeră. Primele locuri erau ocupate de Olanda, fără set pierdut și Croația, calificate deja. Cu o victorie de 3 puncte România putea încheia pe locul 3 grupa, dar o înfrângere fără punct putea aduce eliminarea, în cazul în care echipa gazdă avea setaveraj mai bun și învingea Olanda. Româncele au cedat însă clar, în doar trei seturi (25-15, 25-14, 25-21), dar au rămas pe locul de calificare deoarece Olanda și-a continuat parcursul fără set pierdut și cu Ungaria.

Reamintim, din lotul României fac parte și câteva jucătoare care au evoluat la echipa târgumureșeană CSU Medicina, unele născute în Mureș sau formate la clubul mureșean: Ioana Baciu (Pornită de la CSȘ Târnăveni), Roxana Iancu, ambele medaliate atât la cadete, cât și la junioare, Georgiana Faleș, Alexandra Trică și Rodica Buterez.

Partida din „optimi” a „tricolorelor” va avea loc duminică, 1 septembrie la Ankara, în Turcia, iar adversară va fi Serbia, câștigătoarea grupei A, care a obținut victorii în toate cele cinci jocuri, cu Turcia, Bulgaria, Grecia, Finlanda și Franța.

Post-ul Voleibalistele „tricolore” ies din grupă, dar cam atât apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Voleibalistele „tricolore” ies din grupă, dar cam atât

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.