Știri

87 de spitale din 6 județe, supervizate de la Târgu Mureș

Oficiul Teritorial Centru al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), cu sediul în municipiul Târgu Mureș, și-a început activitatea și se va ocupa de județele Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita si Mureș.

”În aria de competență a Oficiului Teritorial Centru sunt 87 de unități sanitare, dintre care 50 publice și 37 private. În acest moment, 11 de spitale din această regiune au fost evaluate și încadrate în categorii de acreditare, în ciclul al II lea de acreditare” a afirmat dr. Marius Filip, director Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate din cadrul ANMCS.

Pentru alte 10 spitale din regiune sunt în curs de elaborare rapoartele de acreditare.

Scopul oficiului teritorial este îndrumarea unităților sanitare în procesul de implementare al managemetului calității serviciilor medicale și siguranței pacientului. Totodată, reprezentanții ANMCS în teritoriu vor monitoriza menținerea condițiilor de acreditare, se arată într-un comunicat al agenției.

”Autoritatea Națională de Managemet al Calității în Sănătate este medicul sistemului sanitar. Consultă unitățile sanitare, adică le evaluează , stabilește diagnosticul – acreditează și face recomandări terapeutice centrate pe pacient, pentru fiecare unitate sanitară. Mai mult de atât , monitorizează evoluția și intervine cu corecții pentru imbunătățirea calității serviciilor medicale și a siguranței pacientului”, a declarat președintele ANMCS, dr. Vasile Cepoi, aflat la Târgu Mureș.

The post 87 de spitale din 6 județe, supervizate de la Târgu Mureș appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 87 de spitale din 6 județe, supervizate de la Târgu Mureș

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button