Știri

BILANȚ PROVIZORIU la Sânpaul: INUNDATE – 100 de hectare de teren arabil și 200 de hectare de pășune

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență la Sânpaul, acolo unde, în cursul zilei de ieri, o porțiune a digului de protecție s-a prăbușit, iar Mureșul a inundat mai multe sute de hectare și câteva case.

Debitul râului Mureș este în scădere, urmând ca, în zilele următoare, să se intervină pentru eliminarea efectelor inundației.

În zona comunei Sânpaul, un dig mai vechi, construit în anii 60, a fost rupt de ape și o zonă importantă din comună a fost inundată. Au fost inundate peste 100 de hectare de teren arabil și peste 200 de hectare de pășune și există pericolul ca apele să intre în casele construite în această zonă. Am evacuat cele două familii din casele amenințate și, de asemenea, am dispus măsuri pentru deplasarea în zonă a două pompe de mare capacitate pentru evacuarea apei. Pe măsură ce va scădea debitul Mureșului, se va crea o nouă breșă în digul de apărare pentru revenirea apei în albie. Acestea sunt soluții de moment, dar am discutat cu cei de la  Administrația Bazinală de Apă Mureș să realizeze un proiect pentru realizarea unui dig nou, care să protejeze atât comuna Sânpaul, cât și localitățile din zonă pentru eventuale inundații,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

The post BILANȚ PROVIZORIU la Sânpaul: INUNDATE – 100 de hectare de teren arabil și 200 de hectare de pășune appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: BILANȚ PROVIZORIU la Sânpaul: INUNDATE – 100 de hectare de teren arabil și 200 de hectare de pășune

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button