Platforma InfoCons a realizat un studiu pe sosurile de usturoi comercializate în fast-food-urile McDonalds, Burger King, Friday, Spartan, KFC sau Hesburger.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională, declarație existenta pe platformele online au rezultat următoarele:
Aditivi alimentari în sosurile de usturoi
– 83.33% dintre produse au în compoziție 1 pană la 6 aditivi alimentari;
Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți în produsele ce fac obiectul studiului, situația se prezintă astfel:
Câte E-uri conține sosul
E415: gumă xantan;
E1422: amidon modificat;
E202: sorbat de potasiu;
E270: acid lactic;
E160a: betacaroten;
E330: acid citric;
E211: benzoat de sodiu;
E385: calciu-disodic-etilen diamină tetra acetat.
Câți aditivi alimentari și E-uri sunt în sosul de usturoi de la KFC, McDonalds, Spartan, Friday, sau Burger King at Punctul.ro
Aceasta stire este preluata.
Sursa articolului: Câți aditivi alimentari și E-uri sunt în sosul de usturoi de la KFC, McDonalds, Spartan, Friday, sau Burger King
Credit autor: Punctul.