CJ Mureș reamenajează parcarea de la Policlinica nr. 2 din Târgu-Mureș

cj-mures-reamenajeaza-parcarea-de-la-policlinica-nr.-2-din-targu-mures

În cadrul ședinței extraordinare din 12 august, Consiliul Județean Mureș a adoptat două hotărâri ce vizează două investiții, din care una se referă la amenajarea parcării de lângă Policlinica nr.2 din Târgu Mureș, iar al doilea proiect la refacerea unui pod de pe drumul județean DJ135 pe raza comunei Sărățeni.

Astfel, consilierii județeni au votat astăzi proiectul de hotărâre ce vizează documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnici ai investiției ce presupune amenajarea de locuri de parcare la imobilele care găzduiesc Policilinica nr. 2 și Policlinica Stomatologică nr. 1 situate în Târgu Mureș pe B-dul 1 Decembrie 1918.

Potrivit documentației, se vor amenaja un număr de 79 de parcări la care se adaugă 5 parcări pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, se vor amenaja: o platformă pentru staționarea ambulanței, trotuare pietonale, un sistem de colectare a apelor pluviale de pe amplasament, un sistem de iluminat, astfel încât întreaga zona sa fie luminată atât în partea carosabilă cât și în partea de parcare, un sistem de control al accesului, cu bariera automată pentru cadrele medicale și vizitatori, în conformitate cu standardele și normativele în vigoare, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. Se propune și o suprafață verde de aproximativ 865 mp. Valoarea investiției, inclusiv TVA, este de 1.739.711 lei.

Un al doilea proiect adoptat de consilierii județeni vizează aprobarea documentaţiei tehnico – economice şi a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei „Refacere pod lemn pe DJ135, km 43 500 parțial distrus, situat pe raza comunei Sărățeni”. Valoarea totală a investiției (cu TVA) este de 4.079.100,95 lei.

Podul peste Târnava Mică din comuna Sărățeni, situat pe drumul județean DJ135, face legătura între două zone locuite ale comunei, dar asigură și continuitatea drumului județean care face legătura cu județul Harghita spre localitățile Atid și Cristuru Secuiesc. Podul existent este grav degradat, astfel în urma analizelor de specialitate proiectantul a propus demolarea podului existent și construire unui pod nou. Podul nou va avea o lățime de 7,8 m și o lungime de 44,2 m. Durata de realizare a obiectivului de investiţii este estimată la 10 luni, din care proiectare 2 luni și execuție 8 luni.

The post CJ Mureș reamenajează parcarea de la Policlinica nr. 2 din Târgu-Mureș appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CJ Mureș reamenajează parcarea de la Policlinica nr. 2 din Târgu-Mureș

Credit autor: Bogdan Brad.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.