Știri

Festival Regal de Operă la Târgu Mureș. Virginia Zeani, omagiată acasă

Vineri începe cea de-a III-a ediție a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”, aflat printre primele trei dintre cele mai importante competiții ale scenei lirice găzduite de România.

Festivalul este o reverență adusă Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Transilvania.

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Operă „Virginia Zeani” va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

Cele trei orașe vor găzdui evenimente de înaltă ținută, concerte extraordinare, spectacole pentru copii, evenimente speciale dedicate muzicilor tinere sau ateliere susținute de cei mai importanți profesioniști ai operei mondiale.

Tineri artiști din toate țările lumii, din Iran, Australia, Coreea de Sud, Serbia sau Armenia, concurează în cadrul prestigiosului „L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition” pentru Marele Trofeu care poartă sigiliul Regelui Mihai I.

Deschiderea Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”  are loc vineri, 31 mai, de la ora 19,30 la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Concertul-eveniment „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, care se desfășoară la gala de deschidere va reuni pe scenă doi dintre cei mai apreciați muzicieni ai lumii: violonistul român Leonard Furda, în prezent membru al Orchestrei de Cameră din Viena și artista româno-britanică Nelly Miricioiu – una dintre sopranele de referință ale operei internaționale.

The post Festival Regal de Operă la Târgu Mureș. Virginia Zeani, omagiată acasă appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festival Regal de Operă la Târgu Mureș. Virginia Zeani, omagiată acasă

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button