Știri

Galopiada Mureșeană, eveniment de referință pe agenda evenimentelor toamnei

Concursul de călărie ”Galopiada Mureșeană” de la Sângeorgiu de Pădure ajuns la cea de -a VII-a ediție va începe în 20 septembrie cu un program și mai bogat decât în anii trecuți.

Evenimentul cu durata de trei zile face parte din manifestările dedicate Zilelor Orașului, Zilelor Castelului Rhédey și Zilelor Regiunii Mici. Accentul desigur fiind pus pe concursurile de călărie, călăreții își vor putea măsura talentul în trei probe. Alături de concursul cu pur sângele englezesc și galopiada mureșeană, anul acesta va mai fi o probă în premieră, galopul Sf. Gheorghe. Fiecare probă e dotată cu câte trei premii consistente, organizatorii contribuind anul acesta și la cheltuielile de transport pentru caii care trec cu succes examenul medical.

Evenimentul va începe în data de 20 septembrie, cu vernisajul expoziției permanente Rhédey la etajul 5 al castelului, amenajat de Primăria orașului. În următoarele zile pe lângă concursul de călărie vor fi numeroase manifestări culturale, dansuri populare, concursuri de tir cu arcul, spectacole, concursul de gătit cu arome specifice locului, iar duminică nu vor lipsi programele dedicate copiilor, cu plimbări călare pe poney, jocuri distractive, Cenușăreasa în interpretarea unei trupe din Ungaria, după spectacolul susținut de clovnul Peppino.

Duminica se vor afla câștigătorii concursurilor, tot atunci vor fi înmânate diplomele de merit elevilor olimpici care studiază la Liceul Sf. Gheorghe din localitate.

Nu vor lipsi nici concertele în cele trei zile de Galopiada, astfel vineri seara vor evolua Jakab Csaba&Band, Kowalsky și Vega , sâmbătă se va prezenta opera rock ”Regele Ștefan”, duminică va evolua orchestra Kiss Kata, iar seara participanții vor putea dansa pe melodiile Compact și Charlie.

Pe lângă programele distractive permanente din parcul distractiv pentru copii, pe cei mari îi așteaptă târgul meșteșugarilor ca să-și aleagă un suvenir de la Galopiada Mureșeană.

The post Galopiada Mureșeană, eveniment de referință pe agenda evenimentelor toamnei appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Galopiada Mureșeană, eveniment de referință pe agenda evenimentelor toamnei

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button