Știri

Legea cetăţeniei, modificată în Senat: după 10 ani de căsătorie în străinătate, soţul/soţia poate deveni cetăţean român

Senatul a adoptat şi amendat, marţi, în plen, ca primă Cameră sesizată, un proiect de completare a Legii cetăţeniei, iniţiat de Guvern, care stabileşte că cetăţenia română se poate acorda, la cerere, unei persoane străine care este căsătorită şi convieţuieşte în afara graniţelor cu un cetăţean român, de cel puţin 10 ani, transmite Agerpres.
Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Robert Cazanciuc, adoptat de Comisia juridică şi însuşit de plenul Senatului.
El a menţionat că legislaţia actuală prevede ca pentru acordarea cetăţeniei cetăţeanului străin căsătorit cu un român/româncă trebuie să locuiască cel puţin cinci ani în România, ceea ce constituie, în opinia senatorului, „o barieră” şi şi-a exprimat speranţa ca „bariera să fie depăşită” prin acest proiect de lege.
Legea cetăţeniei, modificată în Senat: după 10 ani de căsătorie în străinătate, soţul/soţia poate deveni cetăţean român at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Legea cetăţeniei, modificată în Senat: după 10 ani de căsătorie în străinătate, soţul/soţia poate deveni cetăţean român

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button