Știri

Locatarii de la Adăpostul de Noapte din Târgu Mureș sunt somați să părăsească Centrul Social

Locatarii de la Centrul Social din Târgu Mureș sunt somați să părăsească clădirea până pe 31 iulie, când Centrul va intra în renovare. Smaranda Enache, președinta Ligii Pro Europa a prezentat poziția ONG-ului pe care îl conduce.

”140 persoane din Centrul social – Adăpost de noapte Tîrgu-Mureș au fost somate să părăsească pînă la 31 iulie clădirea, fără a li se oferi nicio alternativă de relocare temporară. Primăria și Consiliul local au plănuit din vreme reparația capitală a Centrului, au avut timp pentru devize, planuri de fezabilitate, bugetări și alte marafeturi birocratice, dar au omis ce era mai important: obligația lor legală de a asigura protecția persoanelor vulnerabile. Autoritățile și-au dat mîna în a arunca în stradă orfanii, familiile cu copii și vîrstnicii pe care îi au în grijă și pentru care sunt plățiți din taxele și impozitele noastre. Să fie chiar toți și toate atît de insensibili la suferințele din comunitate? Sau doar în concediu? Pe acești semeni ai noștri marginalizați și abandonați îi aude cineva? Liga Pro Europa a trimis autorităților locale un protest. No reply, no solution…”

The post Locatarii de la Adăpostul de Noapte din Târgu Mureș sunt somați să părăsească Centrul Social appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Locatarii de la Adăpostul de Noapte din Târgu Mureș sunt somați să părăsească Centrul Social

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button