Știri

Peste 20.000 de turiști, la Festivalul Baloanelor cu Aer Cald de la Câmpu Cetății

Organizatorii celei de-a XIV-a ediţii a Paradei Baloanelor cu Aer Cald, care s-a desfășurat în satul Câmpu Cetăţii, comuna Eremitu, estimează o participare de peste 20.000 de persoane.

“La această ediţie participă 15 baloane din Rusia, Moldova, Cehia, Ungaria şi România. (…) Anul acesta vremea a ţinut cu noi, am reuşit să respectăm zborurile. De mulţi ani nu am mai avut aşa vreme bună ca acum, fapt ce ne-a permis să efectuăm toate zborurile planificate. În fiecare an încercăm să organizăm şi alte evenimente, întrucât zborurile se desfăşoară dimineaţa şi seara. În acest an am avut o expoziţie de maşini oldtimer”, a declarat, pentru AGERPRES, Unul dintre organizatorii Paradei Baloanelor cu Aer Cald, Lorincz Miklos.

Piloţii susţin că în fiecare dimineaţă baloanele zboară de pe platoul din Câmpu Cetăţii către ieşirea din vale, către Eremitu, iar seara se poate decola şi se poate zbura către deal, în direcţia opusă, însă cu aproximativ o jumătate de oră înainte de apusul soarelui, curentul se întoarce iarăşi către vale şi se poate veni chiar la locul de unde s-a decolat.

sursa: Agerpres

The post Peste 20.000 de turiști, la Festivalul Baloanelor cu Aer Cald de la Câmpu Cetății appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 20.000 de turiști, la Festivalul Baloanelor cu Aer Cald de la Câmpu Cetății

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button