Știri

Primăria Târgu Mureș: „Reducerile bugetare au oprit lucrările la trei școli din oraș”

Din cele 17 şantiere deschise de Primăria municipiului Târgu Mureș, pentru reabilitarea instituţiilor de învăţământ din oraş, în 14 cazuri lucrările au fost finalizate, fiind stopate însă reparaţiile capitale începute la Colegiul Naţional „Unirea”, la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” şi la Liceul „Gheorghe Şincai”, pe fondul reducerilor bugetare de la începutul lunii august, decise de majoritatea din Consiliul Local, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Cosmin Blaga.

„Am început 17 şantiere imediat după vacanţă, am reuşit să finalizăm în mare parte lucrările. Mai avem lucrări la trei şcoli unde, din cauza tăierii bugetului, a trebuit să ne oprim, vorbesc aici despre Colegiile Naţionale ‘Unirea’ şi ‘Alexandru Papiu Ilarian’ şi Liceul ‘Gheorghe Şincai’, care erau prevăzute pentru reparaţii capitale. Acolo am ridicat şantierele pentru a lăsa măcar condiţiile care au fost la finalul anului şcolar 2018-2019”, a precizat Cosmin Blaga.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ioan Macarie, a declarat, pentru AGERPRES, că, cel puţin în ultimii 20 de zeci de ani, nu au mai existat probleme cu lucrările de reabilitare în unităţile şcolare din judeţul Mureş la debutul anului şcolar şi a făcut un apel la factorii responsabili să considere interesul copilului drept una dintre priorităţi.

The post Primăria Târgu Mureș: „Reducerile bugetare au oprit lucrările la trei școli din oraș” appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primăria Târgu Mureș: „Reducerile bugetare au oprit lucrările la trei școli din oraș”

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button