Știri

Primarul din Ibănești a fost ales reprezentant al zonei montane a județului Mureș

Instituția Prefectului – Județul Mureș, a organizat ședința privind desemnarea unui primar din zona montană a județului, ca membru în cadrul comitetului de masiv din Grupa de munți Centrală. Primarii prezenți au ales, prin vot deschis, ca primarul comunei Ibănești, Dan Vasile, să îi reprezinte în acest comitet.

Mandatul membrilor comitetului de masiv este de 4 ani, iar aceștia și exercită atribuțiile cu titlu gratuit.

”Județul Mureș face parte din Grupa centrală, alături de județele Suceava, Harghita, Bistrița-Năsăud, Neamț, Bacău și Covasna. În perioada următoare va fi constituit comitetul de masiv, din care fac parte 18 persoane. Conform ponderii pe care județul Mureș îl are în acest masiv, va fi reprezentat de un primar și de o persoană de la Inspectoratul Școlar Județean. Avantajele localităților din zonele montane se cunosc, sunt precizate în Legea muntelui, și sunt binevenite pentru că zona montană este o zonă cu condiții mai deosebite de viață, și era normal ca cetățenii să beneficieze de anumite avantaje, inclusiv de fonduri pentru dezvoltare și ridicarea nivelului de trai.” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

În data de 02.08.2018 a intrat în vigoare Legea muntelui nr. 197/2018, lege care reglementează modalitățile de protecție și dezvoltare durabilă și incluzivă a zonei montane prin punerea în valoare a resurselor naturale și umane, creșterea nivelului de trai, stabilizarea populației, menținerea identității culturale, creșterea puterii economice la nivel local și național, în condițiile păstrării echilibrului ecologic și protecției mediului natural.

În zona montană a județului Mureș sunt cuprinse localitățile Sighișoara, Sângeorgiu de Pădure, Sovata, Albești, Aluniș, Apold, Brâncovenești, Chibed, Chiheru de Jos, Daneș, Deda, Eremitu, Fântânele, Ghindari, Gurghiu, Hodac, Ibănești, Ideciu de Jos, Lunca Bradului, Măgherani, Nadeș, Neaua, Răstolița, Rușii-Munți, Saschiz, Sărățeni, Stânceni, Vătava, Vânători, Vețca și Viișoara.

 

The post Primarul din Ibănești a fost ales reprezentant al zonei montane a județului Mureș appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primarul din Ibănești a fost ales reprezentant al zonei montane a județului Mureș

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button