Știri

Sancțiuni de 360.000 de lei aplicate de inspectorii de muncă din Mureș

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii iunie 2019, au fost efectuate 59 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, respectarea prevederilor legale privind munca de noapte, transmiterea registrului cu toate elementele din contractul individual de  muncă în format electronic, în termenul legal. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 13 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității și 3 persoane care prestau muncă nedeclarată.S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 48 agenți economici, din care 10 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, din care 29 avertismente şi 36 amenzi în cuantum de 334900 lei și s-au dispus194 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt:

– lucrări de construcții, restaurante, confecții, fabricarea altor articole din metal n.c.a.

În perioada 03.06.2019 – 28.06.2019 s-a desfășurat Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor – cod CAEN 41, 42, 43.  Au fost efectuate 40 de controale. În urma controalelor efectuate au fost identificate 16 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității și 4 persoane care prestau muncă nedeclarată. Au fost sancționați pentru utilizarea muncii nedeclarate 11 agenți economici.

Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, 11 amenzi în cuantum de 360.000 lei și s-au dispus 11 măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

The post Sancțiuni de 360.000 de lei aplicate de inspectorii de muncă din Mureș appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sancțiuni de 360.000 de lei aplicate de inspectorii de muncă din Mureș

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button