Știri

Scandalul de la Adăpostul de Noapte: schimb de replici între Primărie și Liga Pro Europa

După ce Liga Pro Europa a anunțat că ”140 persoane din Centrul social – Adăpost de noapte Tîrgu-Mureș au fost somate să părăsească pînă la 31 iulie clădirea, fără a li se oferi nicio alternativă de relocare temporară”, Primăria municipiului Târgu Mureș și-a exprimat punctul de vedere referitor la situațâia creată.

“Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu Mureș a găsit soluții pentru persoanele găzduite în centru, pentru a nu rămâne sub cerul liber. Acestora li s-a propus mutarea lor în diverse locuințe, unele aflate sub egida parohiilor din oraș sau în centre de îngrijire ale DGASCP, dar cele mai multe dintre ele au refuzat cu îndârjire mutarea lor. Mai mult, Direcția de Asistență Socială a găsit oferte de muncă la agenți economici în Râmnicu Vâlcea, care au garantat locuri de muncă, contracte individuale de muncă, salariul, transport și cazare gratis, precum și un avans pentru asigurarea hranei,  dar beneficiarii Centrului Social-Adăpost de Noapte au refuzat”, transmite Primăria municipiului Târgu Mureș.

 

Liga Pro Europa susține că “Primăria și Consiliul local au plănuit din vreme reparația capitală a Centrului, au avut timp pentru devize, planuri de fezabilitate, bugetări și alte marafeturi birocratice, dar au omis ce era mai important: obligația lor legală de a asigura protecția persoanelor vulnerabile. Autoritățile și-au dat mîna în a arunca în stradă orfanii, familiile cu copii și vîrstnicii pe care îi au în grijă și pentru care sunt plățiți din taxele și impozitele noastre. Să fie chiar toți și toate atît de insensibili la suferințele din comunitate? Sau doar în concediu? Pe acești semeni ai noștri marginalizați și abandonați îi aude cineva? Liga Pro Europa a trimis autorităților locale un protest. No reply, no solution…”

The post Scandalul de la Adăpostul de Noapte: schimb de replici între Primărie și Liga Pro Europa appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Scandalul de la Adăpostul de Noapte: schimb de replici între Primărie și Liga Pro Europa

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button