Știri

Seismologii români, opinii divergente asupra influenţei cutremurelor din Turcia asupra celor de la noi: de la “nici vorbă” la “e posibil”

Seismul de ieri, produs în sudul ţării, care a fost resimţit inclusiv în judeţul Mureş, corelat cu cutremurele care au devastat sud-estul Turciei şi zona de graniţă a acestei ţări cu Siria, a readus pe tapet discuţia dacă ţara noastră e în pericol să fie afectată de un seism major. Opiniile experţilor sunt, însă, într-atât de contradictorii încât omul de rând nu mai ştie, efectiv, pe cine şi ce să creadă.
Profesorul Gheorghe Mărmureanu, unul dintre cei mai cunoscuţi seismologi români, fost şef al Institutului de Fizica Pământului şi Seismologie – IFPS (acum, director onorific al IFPS), crede că seismele devastatoare petrecute în Turcia nu au nicio influenţă asupra activităţilor seismice de la noi.
Seismologii români, opinii divergente asupra influenţei cutremurelor din Turcia asupra celor de la noi: de la “nici vorbă” la “e posibil” at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Seismologii români, opinii divergente asupra influenţei cutremurelor din Turcia asupra celor de la noi: de la “nici vorbă” la “e posibil”

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button