
Supă de oase a fost un aliment de bază cultural timp de mii de ani, folosit atât pentru a da aromă preparatelor, cât și ca medicament tradițional.
Supa se face prin fierberea oaselor, adesea chiar și timp de peste 24 de ore, pentru a extrage colagen, gelatina, aminoacizi și minerale, spune Cindy Chou, medic nutriționist, potrivit eathingwell.
Procesul îndelungat de fierbere a supei de oase descompune țesuturile conjunctive, cartilajul și oasele, ceea ce crește conținutul său de aminoacizi – elementele de bază ale proteinelor. Este deosebit de bogată în glutamină, histidină, arginină, glicină și prolina, care susțin sănătatea imună, a articulațiilor și a intestinelor.
Cu toate acestea, conținutul total de proteine și aminoacizi în supa de oase poate varia foarte mult în funcție de tipul și cantitatea de oase folosite și de timpul de fierbere.
Laura Pensiero, dieteticiană și bucătar, adaugă că hidratarea este esențială pentru toate funcțiile corpului, inclusiv metabolismul și energia.
„Indiferent dacă te simți rău sau dorești doar ceva reconfortant, supa de oase oferă o modalitate confortabilă de a te menține hidratat. Este o sursă de proteină”, susține ea.
Poate ajuta sănătatea Intestinală
Consumul unei cești calde de supă de oase poate fi reconfortant pentru stomac și poate ajuta la hidratare, ceea ce ar putea fi un motiv suficient pentru unii oameni de a o consuma regulat.
Punctul.ro
Aceasta stire este preluata.
Sursa articolului: Supa de oase este o sursă de proteine și poate susține hidratarea, sănătatea intestinelor, a pielii și a articulațiilor
Credit autor: Punctul.




