Știri

Telenovela marșului pe cal al interlopilor din Reghin

Spațiul public mureșean a fost dominat, în week-end, de informații și analize referitoare la situația creată în jurul acțiunilor membrilor unui clan din Reghin, prezenți ad-hoc într-un marș prin municipiul Târgu Mureș.

Poziția oficială exprimată de Inspectoratul Județean de Poliție Mureș lămurește contextul și comunică primele măsuri oficiale.

În 22 august a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în urma activităților investigativ-operative, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de amenințare și șantaj, iar în urma cercetărilor efectuate, au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, a unui tânăr, de 26 de ani, din municipiul Reghin, ulterior față de acesta, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin dispunând măsura controlului judiciar.

În fapt, la data de 18 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, acesta ar fi amenințat un bărbat,  de 60 de ani, din municipiul Reghin, cu acte de violență asupra sa, precum și asupra membrilor săi de familie și totodată ar fi șantajat persoana respectivă cu publicarea pe rețelele de socializare a unor fotografii compromițătoare cu fiica sa, de 30 de ani.
La data de 23 august a.c., în jurul orei 21.00, mai multe persoane s-au adunat pe strada Borsos Tamas, din municipiul Târgu Mureș, pentru a-l aștepta pe tânărul în cauză, care urma să fie eliberat din Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, la expirarea celor 24 de ore de reținere.
La fața locului s-au deplasat echipajele de menținere a ordinii și liniștii publice, iar în urma analizării situației operative nu s-a impus intervenția în forță a acestora, grupului de persoane în cauză fiindu-le atrasă atenția cu privire la modul de comportare.
Facem mențiunea că dispozitivul de ordine și siguranță publica s- a deplasat de îndată în zonă, continuându-și misiunea, pentru a se asigura că situația nu escaladează.
După eliberarea din arest a tânărului respectiv, grupul de persoane, împreună cu acesta s-au deplasat pe strada Borsos Tamas, până pe strada Bolyai, într-o parcare amenajata.
Pe traseul respectiv, tânărul, de 26 de ani, s-a deplasat pe un cal, pus la dispoziție de către familie.
Cu ocazia deplasării acestora, nu au existat manifestări violente și nici nu au fost distruse sau degradate bunuri, însă persoanele respective s-au manifestat gălăgios.
În urma analizării situației de fapt, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, s-a stabilit faptul că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, motiv pentru care, la data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au luat măsura sancționării contravenționale față de mai multe persoane, pentru tulburarea, fără drept, a ordinii și liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, conform art.25 din Legea 61/1991.
În continuare se desfășoară cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.
Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a se stabili dacă au fost respectate toate procedurile în acest caz.
De asemenea, asigurăm cetățenii județului Mureș că efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Mureș sunt pregătite sa își desfășoare activitatea în interesul persoanei și al comunității, exclusiv pe baza și în interesul legii și în îndeplinirea misiunilor ce îi revin cooperează atât cu instituțiile statului, cât și cu asociațiile și organizațiile neguvernamentale, ori cu persoanele fizice și juridice, în limitele legii.
Referitor la sancțiunile contravenționale aplicate de către polițiști, pentru încălcarea art.2, pc. 25 din Legea 61/1991 pentru tulburarea, fără drept, a ordinii și liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, facem mențiunea că art.3, punctul b din aceeași lege, sancționează această faptă cu amendă de la 200 lei la 1000 lei.
Astfel, până în prezent au fost  sancționate 10 persoane, cu amenda de 1000 lei.

 

The post Telenovela marșului pe cal al interlopilor din Reghin appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Telenovela marșului pe cal al interlopilor din Reghin

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button