Știri

TRADIŢII ÎN BUCATE/Bistriţa-Năsăud: Piroştile cu povilă, bucuria copiilor în Vinerea Mare, pe Valea Bârgăului

“Postul nu este osândă, este bucurie, şi până nu putem posti fără a ne osândi nu are nicio valoare postul”, ne spune Elena Rus din comuna Tiha Bârgăului, bucătăreasă vestită în judeţul Bistriţa-Năsăud şi proprietara primului punct gastronomic din judeţ, deschis în urmă cu trei ani.
Ştie această vorbă de la tatăl ei, iar de la bunica a moştenit reţeta unui desert de post: piroşti (a se pronunţa “pciroşti”, ca în Ardeal) – adică nişte colţunaşi umpluţi cu povilă – aceasta din urmă fiind magiunul de prune specific Văii Bârgăului.
TRADIŢII ÎN BUCATE/Bistriţa-Năsăud: Piroştile cu povilă, bucuria copiilor în Vinerea Mare, pe Valea Bârgăului at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: TRADIŢII ÎN BUCATE/Bistriţa-Năsăud: Piroştile cu povilă, bucuria copiilor în Vinerea Mare, pe Valea Bârgăului

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button