Știri

TRAGEDIE! Tratată pentru viroză, o fetiță de 3 ani a murit! Familia acuză medicii de malpraxis

Părinții fac marturii cutremurătoare! Plimbată între 5 spitale din Mureș și văzută de 15 medici…

Tragedie de necuprins în cuvinte pentru o familie din Reghin, judeţul Mureş. Părinţii şi-au îngropat singurul copil, o fetiţă care abia împlinise 3 ani.

Părinții îi acuză pe medicii din 5 unităţi sanitare că nu au fost în stare să pună de la început diagnosticul de meningită şi să înceapă un tratament eficient.

Familia povesteşte că fetiţa a ajuns la spital în urmă cu două luni, cu dureri de cap şi febră, însă medicii au pierdut timp preţios până când biata copilă a intrat în comă şi, după şase săptămâni de suferinţă, a murit.

Calvarul familiei a început în urmă cu două luni. Fetiţa lor de 3 ani se plângea de dureri de cap aşa că au ajuns la spitalul din Reghin unde medicii au zis că e posibil să aibă doar o viroză.

I-au recomandat mamei să continue tratamentul cu medicamente antivirale însă a doua zi familia a decis să se prezinte la Spitalul De Urgenţă din Târgu Mureş. De acolo, copila a fost examinată în secţia de Pediatrie. În ambele spitale, acuza părinţii – ar fi fost tratată superficial.

Mărturiile părinților fetiței din Reghin…

Pocsantek Harşa Robert, tatăl fetei: „De greşit au greşit sistematic mai mulţi medici şi de la urgenţă. La pediatrie sunt de vină… de ce nu s-a făcut trei zile nimic… până duminică seara până a făcut convulsie de ce nu s-a făcut ceva?”

Timp de trei zile fetiţa a rămas internată la pediatrie unde a contactat o boală digestivă, aşa că a fost transferată la spitalul de Infecţioase. Aici a rămas internată două săptămâni, însă familia spune că medicii şi-au dat seama prea târziu că mica pacienta avea meningita.

Pocsantek Harsan Ancuţa, mama: „La noi când a consultat a văzut că doarme, o deranja lumină, astea au fost primele semne de meningită, au zis că e suspect de encefalită, că copila de mult trebuia să fie pe antibiotic… dar medicii nu şi-au dat seama. În fiecare zi le-am cerut să se ocupe de fetiţă şi contracost.”

La spitalul de boli infecţioase, starea fetiţei s-a deteriorat până a intrat în comă. A ajuns la terapie intensivă şi, după alte 6 săptămâni de suferinţă, s-a stins.

Pocsantek Harsan Robert: „Întrebarea mea de ce nu s-a făcut din primele momente RMN, puncţie să se vadă dacă are un virus. De ce nu s-a făcut din primele momente?”

În total, fetiţa a fost plimbată între 5 spitale şi a fost văzută de cel puţin 15 medici şi asistenți – spun părinţii. Doctorii de la Spitalul Clinic de Urgenţă spun că la ei a ajuns când era deja în stare foarte gravă. Deocamdată, nu au deschis nicio anchetă.

Mariana Negoiță, purtător de cuvânt SCJU Târgu Mureş: „Starea generală al pacientei s-a agravat progresiv în dată de 18 februarie s a efectuat examenul RMN care a pus în evidenţă o suferinţă severă cerebrală şi de trunchi cerebral. În 20 martie s-a declarat moartea cerebrală.”

După ce şi-au înmormântat singurul copil, părinţii şi-au angajat un avocat şi vor să-i dea în judecată pe toţi medicii care s-au ocupat de fetiţa lor.

Sursa: ProTV / Foto: colaj captura


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: TRAGEDIE! Tratată pentru viroză, o fetiță de 3 ani a murit! Familia acuză medicii de malpraxis

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button