
Reprezentați ai autorităților locale, ai organizațiilor de promovare turistică și ai mediului de afaceri din mai multe județe participă, miercuri și joi, la Miercurea-Ciuc, la a IV-a ediție a Conferinței Regionale de Turism, în cadrul căreia sunt analizate provocările actuale din domeniu și se conturează direcțiile de dezvoltare și promovare a turismului regional.
Organizatorul principal al evenimentului din acest an este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (Visit Harghita), în cooperare cu organizațiile de turism din județele Mureș și Covasna, iar printre subiectele discutate se numără și gastronomia, în condițiile în care județul Harghita deține titlul de Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027.
Foto: (c) Gina Ştefan / AGERPRES
Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Bíró Barna-Botond, și-a exprimat speranța, în deschiderea conferinței, că astfel de evenimente sunt nu doar ocazii de schimb de cunoștințe și de acumulare de experiență, ci și momente de construire a relațiilor pentru actorii din domeniul turismului din regiune.
Acesta a punctat faptul că, pentru dezvoltarea turismului, sunt esențiale trei elemente, respectiv servicii de calitate, comunicare eficientă și măsurare și feedback constant.
Bíró Barna-Botond a făcut referire și la inteligența artificială, despre care a spus că va aduce schimbări revoluționare în domeniu.
Punctul.ro
Aceasta stire este preluata.
Sursa articolului: Trei județe, un singur scop: să arate lumii adevărata față a Transilvaniei prin Natură, Gastronomie și Ospitalitate
Credit autor: Punctul.



