UMFST Târgu Mureș poartă numele laureatului Premiului Nobel, George Emil Palade

umfst targu mures poarta numele laureatului premiului nobel george emil palade

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș poartă numele savantului George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel. Anunțul a fost făcut de rectorul UMFST Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, în cadrul Conferinței “Stronger Together: Building Up Security Through Cooperation, Health, Research and Innovation”.

Evenimentul științific este organizat la Târgu Mureș, de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, împreună cu Comisia Europeană, Platforma Parteneriatului Estic și Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai” din Târgu Mureș.

George Emil Palade a fost un medic și om de știință, specialist în domeniul biologiei celulare, laureat în 1974 al Premiului NObel pentru fiziologie și medicină. În 1986 i-a fost conferită în Statele Unite National Medal of Science („Medalia Națională pentru Știință”) în biologie pentru: „descoperiri fundamentale (de pionierat) în domeniul unei serii esențiale de structuri supracomplexe, cu înaltă organizare, prezente în toate celulele vii”.

The post UMFST Târgu Mureș poartă numele laureatului Premiului Nobel, George Emil Palade appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UMFST Târgu Mureș poartă numele laureatului Premiului Nobel, George Emil Palade

Credit autor: Bogdan Brad.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.