Știri

Un avion nu a reușit să se oprească pe pistă! EXERCIȚIU pe Aeroportul Transilvania

Marți, începând cu ora 12 s-a desfășurat un amplu exercițiu cu forțe și mijloace pe Aeroportul Internațional Transilvania din Târgu Mureș.

Tema exercițiului:

Modul de acțiune al componentelor Sistemului Naţional de Management în Situaţii de Urgenţă pentru gestionarea unei situații de urgență generat de un accident aviatic cu victime multiple  pe Aeroportul Internaţional ,,Transilvania” – Tîrgu Mureş.

În data de 24.09.2019, ora 12.00, o aeronavă de tip ATR 72 cu 32 pasageri la bord, având o încărcătură de 0,800 tone combustibil, fără substanțe periculoase la bord, aparținând companiei care operează curse pe Aeroportul ,,Transilvania” Tîrgu Mureş, pe  timpul desfăşurării procedurii de aterizare, după un contact violent cu pista de decolare/aterizare, apar defecțiuni la sistemul de frânare și aeronava nu reușește să se oprească pe pistă.

Pilotul aeronavei încearcă degajarea pistei de decolare/aterizare pe calea de rulare Alfa însă, datorită vitezei manevra nu reușește în totalitate, aeronava părăsește suprafața de manevră și se lovește de un autovehicul de teren care staționa la punctul de raport nr. 3, așteptând intrarea pe calea de rulare Alfa.

În urma coliziunii, nu se declanșează un incendiu însă, aeronava și autoturismul de teren sunt grav avariate, rezultând scurgeri de combustibil din rezervorul drept al aeronavei.

Conducătorul autoturismul de teren este încarcerat și grav rănit respectiv cei 32 de pasageri din aeronavă și echipajul de la bord rămân blocați în aeronavă, starea de sănătate a acestora fiind grav afectată de impactul violent.

Este anunțată conducerea Aeroportului ,,Transilvania” Tîrgu Mureş și imediat se iau măsuri pentru intervenția S.P.S.U..

Până la sosirea forțelor de intervenție ale serviciul profesionist pentru situații de urgență, acționează echipajul SPSU cu mijloacele și  tehnica din dotare.

Prognoza meteo indică o temperatură de  maxim de 20 grade, cu rafale de vânt ce bat dinspre NV și șanse de precipitații 35%.

Scopul exercițiului:

–        verificarea capacităţii de reacţie a componentelor subsistemului local și judeţean de management al situaţiilor de urgenţă pentru conducerea acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unui accident aviatic  pe Aeroportul Internaţional ,,Transilvania” Tîrgu Mureş şi de verificare a modului de punere în aplicare a  Planului roşu la nivelul Judeţului Mureş;

–        verificarea capacității de reacție a personalului din cadrul aeroportului, pentru înlăturarea efectelor negative generate de un accident aviatic;

–        verificarea modului de punere în practică a  Planului de alarmare/realizare a capacităţii operaţionale de intervenţie şi verificarea gradului de operativitate a mijloacelor de intervenţie simultan din mai multe subunități (Detaşamentul Tîrgu Mureş, Detaşamentul de Pompieri Reghin,

–        Secția de Pompieri Târnăveni și Secția de Pompieri Sărmașu)

The post Un avion nu a reușit să se oprească pe pistă! EXERCIȚIU pe Aeroportul Transilvania appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Un avion nu a reușit să se oprească pe pistă! EXERCIȚIU pe Aeroportul Transilvania

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button